Bioraspoloživost

Bioraspoloživost - šta je to?

Bioraspoloživost. Nije dovoljno samo „ubaciti“ vitamine i minerale u sebe da biste se osećali živahno i zdravo! Na kraju krajeva, činjenica da je automobil sa teretom napustio tačku A uopšte ne znači da će u istom obliku stići u tačku B. Isto je i sa korisnim supstancama – pojedena tj. uneta u organizam – ne znači da je svarena tj. iskorišćena.

 

Svaka ćelija našeg tela

 

Za to, koliko supstance stigne do krajnje tačke (svake ćelije našeg tela) je odgovorna bioraspoloživost. Kao što je jako bitno da tačno znate šta unosite u vaš organizam, jako je bitno I da dobijete informaciju da li ćete to iskoristiti. Imali smo pre par godina slučaj da nas je čovek koji po drugi put koristi naš preparat Artrofiš zove i pita kako je moguće da mu naš preparat odgovara, a pre njega je pio “isto” neki glukozamin koga je bilo mnogo više u kapsuli nego kod nas i nije mu pomogao. Evo odgovora, bioraspoloživost naših preparata je preko 90%, što znači da ste svaku mrvicu iz kapsule iskoristili na pravi način. Vraćamo se na onu čuvenu poslovicu, nije bitan samo kvantitet, nego i kvalitet!

 

Šta je bioraspoloživost?

 

Bioraspoloživost je količina hranljivih materija koje su dostigle svoje glavno mesto delovanja u ljudskom telu. Ovo je odnos izgubljenih i uskladištenih hranljivih materija u procesu varenja i asimilacije. Dakle, uz visoku bioraspoloživost, većina hranljivih materija dostiže cilj! Nekoliko reči o istoriji otkrića. Početkom 20. veka dr Veston Prajs je počeo da proučava ishranu naroda koji žive u udaljenim krajevima planete bez uticaja zapadne civilizacije. Rezultati njegovog rada pokazali su da su mnogi zdravstveni problemi savremene civilizovane osobe povezani sa nedovoljnim unosom korisnih materija u organizam.

 

Zdravlje – Imunitet – Depresija

 

Ispostavilo se da su dobro zdravlje, jak imunitet i odsustvo depresije povezani sa tradicionalnom ishranom bogatom vitalnim hranljivim materijama iz životinjskih proizvoda. Dr. Prajs je otkrio da je u poređenju sa ishranom Amerikanaca tog vremena, tradicionalna ishrana sadržala najmanje 4 puta više vitamina rastvorljivih u vodi, kalcijuma i drugih minerala i najmanje 10 puta više vitamina rastvorljivih u mastima iz životinjskih proizvoda:

  • riba,
  • kavijar i
  • morski plodovi.

Naučnik je takođe otkrio da vitamini rastvorljivi u mastima, odnosno vitamini A i D, povećavaju bioraspoloživost minerala i proteina. Bez njih telo ne apsorbuje hranljive materije, bez obzira na to koliko ih sa hranom unosimo u naš organizam.

 

Kako postižemo visoku bioraspoloživost u PharmOcean Lab – Doktor More?

 

Želela bih da odgovorim: „Lako i jednostavno“. Ali ne! Da bi se naši kompleksi mogli pohvaliti najvećom bioraspoloživošću (a u našem slučaju teži 95%), koristimo tehnologiju svemirske proizvodnje – sušenje zamrzavanjem. To nam pomaže da sačuvamo sve korisne supstance netaknute i ne koristimo arome, konzervanse i boje – sve stvari koje mogu dati alergijske reakcije.

Nastavak: Bioraspoloživost hidrobionata

Pročitali ste: „Bioraspoloživost“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Šta je hidrolizat?

Hidrolizat je proizvod koji se dobija procesom hidrolize. "Hidroliza" u doslovnom prevodu sa starogrčkog je proces drobljenja neke supstance pomoću...

Efikasnost preparata Doktor More

Zašto more leči?   Efikasnost preparata. "More leči sve bolesti", udahnuti morski vazduh, otići na vode – u svim vremenima...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!