Čemu služe antioksidansi?

Čemu služe antioksidansi?

Mladost kože – Kako je zadržati? II deo

 

Čemu služe antioksidansi? Priroda se pobrinula za prisustvo antioksidativnog sistema u ljudskom telu. Ali vremenom se istroši – ili propadne kada količina slobodnih radikala pređe u vođstvo na skali.

Srećom, postoje vitamini i mikroelementi koji mogu ukrotiti molekule aktivnog kiseonika. Antioksidansi deluju kao zamke: doniraju svoj elektron „lopovu“, ali se ne povampiruju, već jednostavno preraspodele sopstvene elektrone i ostaju stabilni.

 

Čemu služe antioksidansi?

 

Takva svojstva imaju vitamini A, C i E, karotenoidi (ima ih mnogo u šargarepi, paradajzu i crvenoj paprici), bioflavonoidi (rutin, kiercetin, resveratrol), tanini (zdravo, zeleni čaj!), mikroelementi u tragovima selen, cink, mangan i bakar, neke aminokiseline i enzimi.

Antioksidansi su moćno oružje protiv starenja ćelija. Vredi se pobrinuti da ih imate dovoljno u svom unutrašnjem arsenalu, a onda će vas mladost i lepota dugo pratiti na životnom putu.

Jasno je da će vas prodavac u prodavnici ili farmaceut u apoteci čudno gledati ako budete tražili „u gram od 200 različitih antioksidanasa“, ali ne očajavajte – sada na tržištu postoji dovoljno preparata koji uključuju sastojke za podmlađivanje.

Hajde da razgovaramo o jednom od njih detaljnije.

 

IKRA MORSKOG JEŽA

Omega-3, fosfolipidi, 17 aminokiselina, 13 vitamina, 36 elemenata u tragovima u efektivnim razmerama, odabrani za vas od same prirode.

 

Ikra morskog ježa. Lepota i zdravlje kao dar mora A predstavnik mora je DOKTOR MORE, koji proizvodi ovaj jedinstveni kompleks.

Sadrži 17 aminokiselina, 13 vitamina (uključujući antioksidativne vitamine A, E, C i „sunčev“ vitamin D), elemente u tragovima gvožđe, kalcijum, magnezijum, kalijum, hrom, karotenoide i naftokinone, fosfolipide, uključujući lecitin, polinezasićenu masnu kiselinu omega-3. A svo ovo bogatstvo (a mi nismo naveli sve korisne hranljive nutrijente) je zahvaljujući kavijaru morskog ježa dostupno svima, moćnom antioksidansu kojem jednostavno nema ravnog.

Ali to nije jedina komponenta kompleksa protiv starenja. Društvo kavijaru morskog ježa prave i prirodni enterosorbent kalcijum alginat iz smeđe morske alge i šipak – rekorder po sadržaju vitamina C, koji zajedno sa rutinom (vitamin P) čini C-kompleks sa izraženim anti-aging dejstvom.

IKRA MORSKOG JEŽA se posebno preporučuje „odraslim“ ženama koje već znaju šta je menopauza ili se spremaju za njen dolazak. Upravo ovaj period prati oštro hormonsko restrukturiranje tela, koje se ne odražava na izgled i blagostanje na najbolji način.

Pročitali ste članak: „Čemu služe antioksidansi? Kako zadržati mladost kože? II deo“
Predhodni članak „Kako zadržati mladost kože? I deo
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Ajkule – Artrofiš

Kretanje brzinom ajkule   Ajkule ... Jedno od neprocenjivih otkrića ruskih naučnika bila su svojstva hrskavičnog tkiva ajkula i raža...

Kako zaštititi zglobove?

Kako zaštititi zglobove? Ako vas ništa ne boli, to ne znači da ste zdravi. Ako vas zglobovi ne bole, ne...

Kako se leči osteoartritis?

Kako se leči osteoartritis? U savremenoj medicini koriste se dva pravca lečenja: Smanjenje bola i upale. Usporavanje procesa uništavanja hrskavice...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!