Detoks ili mršavljenje

Šta odabrati?

 

Vitka figura, ravan stomak, uske haljine – za većinu žena to ostaje san, uprkos svim naporima da izgube višak kilograma. Čini mi se da je sve već isprobano: stroge dijete, fizička aktivnost, pravilna ishrana i puno lekova za mršavljenje, ali težina je stala u mrtvoj tački, a „problematična“ mesta na telu ne idu nigde.

 

Zašto?

 

Zato što često brkamo uzrok i posledicu i sve svoje napore ulažemo u borbu protiv ovih drugih, uopšte ne obraćajući pažnju na izvor problema.

Činjenica je da je vrlo često uzrok viška težine njegovo trošenje. Zbog toga telo ne funkcioniše kako treba i još uvek može da odloži „višak“, uprkos svim vašim naporima.

Zato je, pre nego što se pribegne dijetama i drugim merama mršavljenja, neophodno očistiti telo i pokrenuti prirodne metaboličke procese, obnoviti pravilan rad digestivnog trakta i osloboditi se toksina, alergena i patogena, jednom rečju “smeća“ koje nas opterećuje. Takve mere nazivaju se popularnom detoksikacijom, koja u 21. veku zamenjuje klasično mršavljenje. A sada ćemo vam reći šta je to, zašto i kome je to potrebno.

 

Šta je detoksikacija?

 

I tako, sam naziv detoks (od engleskog de-tox) sugeriše da je cela suština ovog fenomena usmerena na uklanjanje toksina i šljake iz tela. Hteli mi to ili ne, susrećemo ih svaki dan, čekaju nas svuda: u vazduhu (pogotovo ako živite u velikom gradu), u neproverenoj vodi i hrani, kućnoj hemiji (deterdžentima), u neorganskoj kozmetici i tako dalje.

Toksini, kako kažu lekari, mogu biti glavni uzrok mnogih bolesti, slabog imuniteta, nedostatka energije, poremećenog varenja i, naravno, viška kilograma. Shodno tome, programi detoksikacije su određene mere za uklanjanje ovih istih bioloških otrova iz organizma, odnosno toksina.

 

Zašto je detoksikacija neophodna za gubitak težine?

 

Toksini i šljake akumulirani godinama ometaju normalan metabolizam, pravilno funkcionisanje gastrointestinalnog trakta i apsorpciju korisnih elemenata. To znači da bez prethodnog čišćenja, bilo koja dijeta i prelazak na ispravnu ishranu neće imati očekivani efekat, a rezultat neće dugo trajati, jer će se šljakasto telo brzo vratiti na pogrešan način rada.

Pored toga, efekat bilo kojih lekova za mršavljenje zasnovanih na principu „sagorevanja“ masti biće jači ako prvo sprovedete program detoksikacije, jer takvi lekovi ne uklanjaju „nagomilane“ masti, a upravo je to u osnovi „viška kilograma“.

 

Kome je potreban detoks?

 

Detoks program može izgledati da je potreban samo onima koji teže da izgube višak kilograma, ali to nije slučaj. Za razliku od ishrane, detoksikacija je generalno indikovana za sve, jer je njegova suština „generalno čišćenje tela“, regulisanje metaboličkih procesa, uklanjanje otpada iz tela i, kao rezultat toga, smanjenje težine, opet na prirodan način. Cilj detoksikacije je terapeutski i vellness, a vitkost ide kao neizbežna posledica. A suština ishrane je da se ograniči u ishrani na ovaj ili onaj način, sa ciljem gubitka težine.

Zbog toga Detoks programe preferiraju sve holivudske zvezde, modni blogeri i jednostavno progresivne žene koje razumeju suštinu problema i nastoje da pomognu telu da se sam nosi sa problemom!

 

Glavne vrste detoksikacije

 

Postoji mnogo opcija za detoks program. Na primer, to može biti prelazak na sokove, gde tokom cele nedelje osoba konzumira posebno odabrane prirodne funkcionalne sokove i smutije. Prednost ove metode je što je ukusna. Nedostaci su opet ograničenje u hrani i pridržavanje određenog režima.

Postoje i posebni preparati i dodaci ishrani koji imaju za cilj čišćenje tela, a koji se mogu konzumirati hranom bez ograničavanja ishrane. Takav preparat je prirodni detoks kompleks – Alginat Hitozan Jod – sistem za čišćenje od Doktor More.

To je optimalno uravnotežen kompleks od 3 visoko efikasna morska enterosorbenta za čišćenje tela. Ovaj preparat ima ne samo detoksikaciona svojstva (uklanjanje toksina i alergena iz tela), već i doprinosi normalizaciji težine blokiranjem masti, zahvaljujući hitozanu u sastavu preparata. Tako, na primer, jedan molekul uklanja 10 do 12 puta veću molekulsku težinu iz organizma.

 

Šta je rezultat?

 

Šta će vam još dati detoks, osim što se oslobodite viška kilograma, čemu smo već posvetili veliku pažnju? Plodovi takve terapije su prilično atraktivni, detoksikacija organizma može da vas spasi od alergija, poboljša ten i kvalitet kože, reši skoro sve probleme sa varenjem, ojača imunitet, pruži odlično raspoloženje, vedrinu i energiju.

 

Dakle, šta sada birate za sebe: gubitak težine ili detoksikaciju?

 

ALGINAT HITOZAN JOD

Zdravo čišćenje organizma, lečenje creva i obnavljanje sopstvene mikroflore

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Pozitivnost tela (Body Positive)

  Kako definisati granice razumnog?   Tolerancija je novi trend 21. veka. Svi težimo da budemo tolerantni, lojalni i politički...

Kako ojačati imunitet?

  Kako ojačati imuni sistem i brzo se otarasiti simptoma prehlade?   Fukoidan jod naučni proboj u borbi protiv virusa...

Jod protiv zračenja?

Kako zaštititi štitnu žlezdu od radioaktivnog zračenja?   Pretnja nuklearnom eksplozijom postojaće sve dok na Zemlji ne bude uništena poslednja...