Detoksikacija: šta je to i kako pravilno raditi?

Detoksikacija: šta je to i kako pravilno raditi?

Sedam stubova zdravlja

Detoksikacija. Odakle dolaze toksini?

1. Vazduh (ugljen monoksid, industrijski otpad i sl.).
2. Problemi unutar kuće (novi tepisi i presovano drvo oslobađaju formaldehid, koji zajedno sa vazduhom ulazi u pluća; boje oslobađaju pare rastvarača opasne po zdravlje; pasivno pušenje 1 sat nanosi veću štetu od pušenja 4 cigarete).
3. Pesticidi koji se dobijaju hranom, kao i hemijski aditivi za hranu (jedući prerađenu hranu, osoba unosi ogroman broj hemikalija u svoje telo – sintetičke boje, pojačivači ukusa, hemijski konzervansi, emulgatori, teksturizatori, ovlaživači, pojačivači sazrevanja, reagensi za izbeljivanje, kao i zamene za šećer kao što je aspartam; hemijski aditivi za hranu vrlo često se proizvode od nafte i proizvoda za preradu katrana).
4. Teški metali (još jedan izvor toksina koji truje milione ljudi širom sveta nalazi se u zubima. Srebrne plombe se sastoje od bakra, srebra i oko 50% žive)
5. Kućna hemija.
6 .Sredstva za ličnu higijenu (hemijske supstance kao što su amonijak, formaldehid, triklozan i aluminijum hlorhidrat su deo antiperspiranata i dezodoransa (triklozan pomaže u uništavanju jetre). Dugotrajno izlaganje benzenu-rastvaraču koji se koristi u proizvodnji boja i insekticida – može biti jedan od uzroka leukemije. Toluen-uobičajeni sastojak parfema i kolonjskih voda – može izazvati srčane aritmije, kao i negativan uticaj na aktivnost nervnog sistema. Jedan od načina da se izbegnu ove posledice je nanošenje parfema na odeću, a ne na kožu.

 

Koliko su toksini opasni?

 

Kada telo nije u stanju da razgradi toksine ili ih se na odgovarajući način reši, ove supstance se najčešće skladište u masnim tkivima, koja, uzgred, uključuju mozak, ženske dojke i prostatu. Pored toga, toksini mogu izazvati različite zapaljenske procese, koji često postaju glavni uzrok srčanih bolesti, Alchajmerove bolesti, artritisa, astme i mnogih drugih opasnih bolesti.

 

Pesticidi – Detoksikacija

 

Pesticidi značajno smanjuju broj spermatozoida kod muškaraca i povećavaju nivo ksenoestrogena u ženskom telu. Ksenoestrogeni su hemijski falsifikati koji dovode u zabludu telo predstavljajući se kao pravi estrogen.

Kada se to dogodi, dolazi do poremećaja hormonske funkcije ženskog tela, što dovodi do simptoma:

 • PMS-a,
 • fibrocističnih bolesti dojke i
 • potencijalno endometrioze.

Hormonski poremećaji mogu čak izazvati rak dojke i rak materice.

 

Detoksikacija: šta je to i kako pravilno raditi?

 

Detoksikacija

 

Sastavni deo ljudskog tela je neverovatan sistem zaštite koji proizvodi aktivnosti čišćenja. To uključuje takve podele: debelo crevo, pluća, koža, urinarni sistem, limfni sistem, jetra.

 1. Jetra je filter našeg tela. Ona je najvažniji organ uključen u proces detoksikacije. Da bi jetra mogla efikasno da obavlja svoje funkcije i održava potrebnu količinu antioksidanata u telu, uključujući glutation, treba je pravilno hraniti.
  Hrana koja poboljšava sposobnost jetre da neutrališe štetne i opasne toksine: vasabi, brokoli, beli kupus, karfiol, zelena hrana – žitarice, mikroalge, morske alge. Zelenilo i zeleno povrće – takođe su izvanredni neutralizatori otrovnih supstanci.
 2. Još jedan važan korak ka potpunoj detoksikaciji tela je konzumiranje potrebne količine filtrirane vode. Čista voda je verovatno najvažnija komponenta ovog procesa.
 3. Vlakna. Debelo crevo je glavni organ odgovoran za uklanjanje toksina. U nju ulaze sve štetne supstance koje ulaze u telo zajedno sa hranom, kao i iz jetre koja ih obrađuje žučom, nakon čega se šalje u tanko crevo, a odatle u debelo crevo. Kada dođe do zagušenja u crevima, fekalne mase počinju da trunu. A proizvodi truljenja ulaze u krv. Da bi creva mogla efikasno da potisnu sve toksine koji se u njemu nakupljaju do izlaza, svaki dan je potrebno pojesti 25-30 grama vlakana.
 4. Hitozan je univerzalni sorbent, sposoban da veže ogroman spektar supstanci organske i neorganske prirode. Za razliku od biljnih vlakana i drugih sorbenata prirodnog porekla, hitozan deluje efikasnije zbog svoje jedinstvene molekularne strukture. Hitozan ima opšti efekat čišćenja na telo: adsorbuje toksične supstance iz sadržaja creva i krvi, nedovršene proizvode varenja, zaustavlja manifestaciju alergijskih reakcija, poboljšava funkciju odgovornih za održavanje „čistoće“ unutrašnjeg okruženja čoveka i izlučivanje otpada: creva, jetre i bubrega.
 5. Ljudska ishrana bi u idealnom slučaju trebalo da čini više od 50% proizvoda koji formiraju alkalije i 50% proizvoda koji formiraju kiselinu. Hrana koja formira alkalije uključuje gotovo svo voće, zeleno povrće, sočivo, začine, začinsko bilje, kao i orašaste plodove, seme itd.
 6. Jedan od načina da se telo očisti od rastvarača i pesticida je post. Tokom posta, ćelije, tkiva i organi se oslobađaju nakupljenih proizvoda ćelijskog metabolizma, kao i hemijskih rastvarača, pesticida i drugih toksina.
 7. Sauna je još jedno efikasno sredstvo za čišćenje tela. Neki lekari i medicinski stručnjaci nazivaju kožu trećim bubregom, jer kroz nju telo napušta ogromne količine toksina – pesticida, rastvarača, teških metala, uree i mlečne kiseline. Infracrvena sauna je posebno efikasna. U njoj se koriste specijalni infracrveni izvori toplote, koji doprinose izlučivanju organizma zajedno sa tri puta više toksina nego u običnoj sauni. U vezi sa gore navedenim, neophodno je voditi računa o svojoj koži. Ako su njene pore začepljene membranama mrtvih ćelija, toksini će ostati u telu, što će dovesti do neizbežnog povećanja opterećenja bubrega i jetre.

 

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Hrana – Sedam stubova zdravlja

Sedam stubova zdravlja   Prelazeći na treći stub zdravlja, živu hranu, neophodno je shvatiti činjenicu da bilo koji proizvod koji...

Detoks ili mršavljenje?

Šta odabrati?   Detoks ili mršavljenje? Vitka figura, ravan stomak, uske haljine - za većinu žena to ostaje san, uprkos...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

 • zato što nismo kao drugi, 
 • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
 • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
 • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
 • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!