Fukoidan – heroj u podizanju imuniteta

Fukoidan – heroj u podizanju imuniteta

Fukoidan – heroj u podizanju imuniteta. Ponekad se osećamo kao da smo sami i nikome nismo potrebni. To je velika zabluda! Svake sekunde našeg života vodi se žestoka borba za posedovanje ne samo naših ruku i srca, već i čitavog našeg fizičkog tela. Milioni patogenih mikroorganizama polažu pravo na njegove neprocenjive resurse.

Naš imunitet, sistem za prepoznavanje i uklanjanje stranih supstanci i ćelija, opire se ovim tvrdnjama.

Međutim, ovaj odbrambeni mehanizam narušavaju:

 • štetni faktori životne sredine
 • stres
 • epidemije prehlade
 • poremećaji spavanja
 • fizička neaktivnost
 • loša ishrana
 • nekontrolisana upotreba antibiotika.

Postoje situacije kada je našem sistemu zaštite tj. imunitetu potrebna pomoć. To je slučaj u sezoni prehlada, pre vakcinacije, pri preseljenju u drugu klimatsku zonu ili ukoliko postoji potreba za obnavljanjem imuniteta nakon uzimanja antibiotika i bolesti.

Šta možemo da se suprotstavimo virusima i bakterijama koji su uspešno mutirali milionima godina i bezbedno preživeli ledeno doba, pad asteroida i dinosaurusa?

Fukoidan – heroj u podizanju imuniteta

 

Fukoidan jod prirodni preparat koji pomaže u podizanju imuniteta

 

Priroda se pobrinula da za svaki otrov postoji protivotrov – samo treba dobro pogledati.

Sovjetski naučnici su pažljivo pogledali i rezultat njihovog istraživanja bio je prirodni kompleks za podizanje i podršku imunitetu FUKOIDAN JOD (ImunoStimul), koji je nagrađen visokim državnim i međunarodnim nagradama.

U osnovi preparata FUKOIDAN JOD nalaze se 3 aktivne komponente koje jačaju i dopunjuju dejstvo jedni drugih:

 • fukoidan
 • nukleinske kiseline mleča lososa
 • peptidi iz ganglija lignje

 

U čemu je zapravo problem

 

Pogledajmo najpre mehanizam delovanja virusa. Kada prodre u telo, on se naseljava unutar ćelije i počinje da parazitira – isisava hranljive materije iz nje, razmnožava se i truje ćeliju proizvodima sopstvene vitalne aktivnosti. Veza između ćelije i virusa postaje toliko jaka da pokušaji uništavanja virusa mogu dovesti do oštećenja, pa čak i smrti same ćelije.

Međutim, naučnici su otkrili lek za to. Naime, ako ometate proces širenja virusa u početnoj fazi i ne dozvolite da se virus veže za ćeliju, to će dovesti do njegove smrti. Kao odlično rešenje se pokazao polisaharid fukoidan.

 

Fukoidan

 

Krajem 20.veka svet je bio iznenađen kada je otkrio da je Japan lider u očekivanom trajanju života (88 godina u odnosu na 66 godina na svetskom nivou). Ovaj fenomen je bio veoma zanimljiv istraživačima i ubrzo je otkriveno da je za to “kriva” specifična ishrana Japanaca. U njihov jelovnik su tradicionalno ulazile i morske alge.

 

Select Fukoidan – heroj u podizanju imuniteta Fukoidan – heroj u podizanju imuniteta

 

Naučnici su se fokusirali na svojstva smeđe alge (super-hrana), a onda su senzacionalna otkrića pljuštala jedna za drugim.  Ispostavilo se da alge sadrže dragocenu supstancu – polisaharid fukoidan. Fukoidan se pokazao kao efikasan imunostimulator, antiinflamatorno sredstvo, a poseduje čak i antikancerogena svojstva!

Japanski doktor Kiosuke Ova je otkrio da fukoidan stimuliše proizvodnju imunih ćelija odgovornih za uništavanje patogenih mikroorganizama – gljivica, virusa i bakterija i sprečava vezivanje virusa za ćeliju.

Brojni naučni eksperimenti u različitim zemljama sveta potvrdili su efikasnost fukoidana u borbi protiv virusa gripa, herpesa, leukemije, pa čak i HIV-a. Tokom istraživanja fukoidan je blokirao razvoj bolesti i sprečio smrt laboratorijskih životinja.

 

probiotik

 

Probiotički efekat fukoidana

 

Ali funkcije fukoidana nisu ograničene samo na to. On ima i probiotički efekat i poboljšava stanje crevnog mikrobioma (ili mikroflore, kako su ga nedavno zvali). Pored toga, fukoidan ima svojstvo da vezuje i uklanja toksične supstance iz organizma.

Ovo je veoma važno, s obzirom na to da se upravo u crevima formira i do 80% našeg imuniteta. Neravnoteža u sastavu mikrobioma creva može da oslabi imuni sistem i da dovede do drugih ozbiljnih posledica. Dijabetes i kolorektalni karcinom su neke od njih.

Dakle, fukoidan ne samo da se bori protiv virusa, već i pomaže telu da pokrene sopstvene zaštitne rezerve, svoje unutrašnje „imuno-specijalne snage“.

FUKOIDAN JOD

Za zaštitu organizma od virusa, SARS-a i gripa

 

Doktor more ima svog heroja imuniteta!

 

FUKOIDAN JOD (orig. Imunostimul) je jedinstven i uravnotežen prirodni i kompleks namenjen jačanju imuniteta. Stvorili su ga ruski naučnici u cilju prevencije bolesti, olakšanja njihovog toka i smanjenja faktore rizika od oboljevanja u periodu povećane virusne aktivnosti.


Pročitali ste članak:“Fukoidan – heroj u podizanju imuniteta“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Detoks ili mršavljenje?

Šta odabrati?   Detoks ili mršavljenje? Vitka figura, ravan stomak, uske haljine - za većinu žena to ostaje san, uprkos...

Hidrobionika – šta je to uopšte?

Hidrobionika. Proučavajući zube lignje, američki naučnici su stvorili plastiku koja se samoizleči. Novi materijal ima visoku plastičnost u vodi, a...

Hondroprotektori

Hondroprotektori. Ljudi koji imaju problema sa zglobovima dobro su upoznati sa supstancama kao što su glukozamin i hondroitin. I to...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

 • zato što nismo kao drugi, 
 • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
 • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
 • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
 • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!