Heroji koji podržavaju imunitet

Heroji koji podržavaju imunitet

Preostali „heroji“ preparata FUKOIDAN JOD (orig. ImunoStimul) su nukleinske kiseline mleča lososa i peptidi iz ganglija lignji.

 

Nukleinske kiseline mleča lososa – heroji imuniteta

 

Da li ste znali da se losos ne razboljeva? Pokazalo se da ovi drevni predstavnici porodice pastrmki nisu podložni raku i virusnim bolestima.

 

Heroji koji podržavaju imunitet

 

Istraživanje je objasnilo misteriju: DNK koja se nalazi se i u mleču lososa sadrži nukleinske kiseline koje ih štite od takvih nevolja. Ovo jedinstveno svojstvo, koje može ojačati imuni sistem, izazvalo je veliko interesovanje lekara i biohemičara.

Nukleinske kiseline aktiviraju glavne ćelije imuniteta – makrofage, T limfocite i B limfocite zadužene za proizvodnju antitela.

Pored toga, nukleinske kiseline:

  • stimulišu ćelijsku obnovu
  • imaju svojstva detoksikacije
  • ubrzavaju uklanjanje otpadnih produkata patogena iz tela,

što pomaže da se brzo obnovi oslabljen imunitet.

 

 Peptidi iz ganglija lignji – heroji koji takođe podržavaju imunitet

 

I laboratorijski miševi su svojevrsni heroji – malo je životinja kojima moderno čovečanstvo duguje toliko koliko duguje njima.

Zapitaćete se kakve veze imaju miševi sa peptidima iz ganglija lignji. Imaju i te kakve, jer su u priči o peptidima, ovi glodari igrali veoma važnu ulogu. Naime, tokom naučnog eksperimenta, miševima su ubrizgani imunotropni peptidi iz ganglija lignji jedan dan pre nego što su zaraženi smrtonosnom dozom bakterije E. Coli. Miševi koji su primili profilaktičku dozu peptida preživeli su u 40-60% slučajeva! Ovaj eksperiment je jedna od ilustracija rada ganglijskih peptida lignje (iako nam je žao i miševa), koji dovode do poboljšanja imuniteta.

 

A sada o junaku – lignji

 

Heroji koji podržavaju imunitet

 

Ganglije su sastavni deo nervnog sistema lignji odgovorne za imunitet. Ali najlepša stvar ove vesti je da su ovi snopovi živaca morskog života savršeno kompatibilni sa ljudskim organizmom, gde igraju sličnu ulogu: pomažu u podizanju i obnavljanju imuniteta. Oni povećavaju efekat fagocita, pomažu u apsorpciji i uklanjanju patogenih bakterija i otpadnih proizvoda iz tela, smanjujući intoksikaciju i ubrzavajući oporavak.

 

Zaključci iz ovih informacija

 

Videli smo koji su to heroji imuniteta i da se priroda pobrinula za očuvanje našeg zdravlja stavljajući čitav komplet prve pomoći nama odmah ispred nosa – u Svetski okean.

Naučnu zajednicu čeka još mnogo uzbudljivih i korisnih otkrića za dobrobit čovečanstva. Predstava tek počinje!

FUKOIDAN JOD (orig. Imunostimul) je jedinstven i uravnotežen prirodni suplement za jačanje imuniteta, koji su stvorili ruski naučnici kako bi pomogli u prevenciji bolesti, olakšali njihov tok i smanjili faktore rizika u sezonama povećane virusne aktivnosti.

FUKOIDAN JOD

Za zaštitu organizma od virusa, SARS-a i gripa


Pročitali ste članak:“Heroji koji podržavaju imunitet“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!