Kako se boriti protiv osteoporoze?

Kako se boriti protiv osteoporoze?

 

Osteoporoza

 

Ljudska kost je čvršća od čelika, ali osteoporoza pretvara čvrst skeletni okvir u Kolosa na glinenim nogama. „Tiha epidemija vekovima“ – tako se naziva bolest, koja, prema SZO, danas zauzima 4. mesto, kao uzrok invaliditeta i smrtnosti, među nezaraznim bolestima nakon bolesti srca i krvnih sudova, onkopatologija i dijabetes melitusa.

Da bi skrenula pažnju društva na ovaj ozbiljan problem, SZO je 1997.godine uspostavila Svetski dan borbe protiv osteoporoze, koji se od tada svake godine obeležava 20. oktobra u više od 80 zemalja. 2022. godine, moto događaja je bila fraza „napred, do zdravih kostiju!„.

Koštano tkivo se stalno obnavlja, ali se ovaj proces usporava sa godinama. Kalcijum se ispire iz kostiju i telo ga sve manje apsorbuje. Zbog smanjene gustine, kosti postaju porozne i krhke — čak i najmanja povreda ili, na primer, pad može dovesti do preloma.

Podmuklost osteoporoze je u tome što se godinama ne manifestuje – često samo rengenski pregled urađen tokom preloma pokazuje da je izgubljeno više od 30% koštane mase.

Faktori rizika: ženski pol, naslednost, endokrine bolesti, nizak BMI, loše navike, loša ishrana i fizička neaktivnost. A ako ne možemo da utičemo na neke od ovih faktora, onda možemo oslabiti delovanje drugih.

Dokazano je da telo kalcijum ne apsorbuje u slučaju nedostatka vitamina i magnezijuma. Problem se može rešiti uzimanjem Kalcijum-magnezijuma sa vitaminom D3, preparat kompanije Doktor More. Sirovina za naš preparat je školjka morske ostrige, koja ima snagu obezbeđenu optimalnim odnosom korisnih hranljivih sastojaka koje je stvorila sama priroda.

Delujući zajedno ova „tri bogataša“ ne samo da će ojačati vaše kosti i zube, već će podržati zdravlje nervnog i kardiovaskularnog sistema, zaštititi telo od oksidativnog stresa i povećati imunitet.

KALCIJUM MAGNEZIJUM D3

Popunjavanje nedostatka kalcijuma

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Zašto nam treba vitamin D

Vitamin D kraju 2022. godine, najverovatnije će moći da se kvalifikuje za nagradu "najbolja kupovina".   Pored svojih "klasičnih" svojstava...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!