Kako se leči osteohondroza?

Kako se leči osteohondroza? Naučnici su otkrili da je ljudska rasa vekovima patila od osteohondroze kičme. Paleontolozi koji su istraživali ostatke naših drevnih predaka pronašli su tragove ove bolesti već kod primitivnih ljudi. Postoji čak i hipoteza da je osteohondroza cena uspravnog hoda, jer kod životinja ne postoji osteohondroza. Ne možemo ponovo da se spustimo na sve četiri, ali možemo preduzeti najjednostavnije mere prevencije.

Međutim, mi sami nesvesno radimo sve za razvoj bolesti, zanemarujući preporuke stručnjaka. Od detinjstva ponavljamo da je neophodno stalno pratiti pravilno držanje, da je opasno pasti na leđa. Svako od nas zna da sedentarni način života, kao i prekomerno opterećenje, loše utiče na kičmu, promovišući razvoj osteohondroze, čitali ste da se razne alergijske i hronične zarazne bolesti, poremećaj funkcionisanja imunog sistema, prekomerna težina, hipotermija takođe odnose na faktore rizika.

 

Metabolički poremećaji

 

Neuravnotežena ishrana i metabolički poremećaji u telu takođe dovode do ozbiljnih distrofičnih poremećaja u koštano-zglobnom sistemu, izazivaju razvoj osteohondroze i drugih bolesti mišićno-skeletnog sistema.

Kako se leči osteohondroza? - Doktor More Srbija - PharmOcean Lab

 

Kako se leči osteohondroza?

Vitamini i minerali

 

Za zdravlje naše kičme, jednostavno je neophodno snabdevanje dovoljnim količinama vitamina i minerala. Konkretno, vitamin D reguliše metabolizam fosfora i kalcijuma, koji su neophodni za formiranje koštanog tkiva. Vitamini grupe B doprinose normalizaciji sprovođenja nervnog impulsa duž nervnih vlakana, regulišu metabolizam.

Vitamin C je jedan od faktora sazrevanja kolagena i formiranja koštanog tkiva. U kombinaciji sa vitaminima A, E i elementima u tragovima cinkom i selenom, takođe sprečava razorne efekte slobodnih radikala. Magnezijum normalizuje funkcionisanje mišićnog tkiva, Gvožđe u sastavu hemoglobina doprinosi snabdevanju tela kiseonikom.

Dopunjavajući svoju ishranu svim potrebnim elementima, možete, ako se ne izlečite, znatno olakšati svoje stanje: vratiti radnu sposobnost, živeti bez bolova i ograničenja pokretljivosti, osećati se praktično zdravo.

U ovom trenutku, za snabdevanje tela supstancama neophodnim za normalno funkcionisanje kičme i zglobova, hondroprotektori se široko koriste (u prevodu sa drevnog grčkog „zaštita hrskavice„) – lekovi koji usporavaju degenerativne promene zglobova i kičme, koji imaju odloženo antiinflamatorno i analgetičko dejstvo.

 

Kako se leči osteohondroza?

 

Dalekoistočni naučnici su razvili Artrofiš prirodni hondroprotektorski kompleks od hrskavog tkiva morskih hidrobionata: lososa, lignji, raža i ajkule.

Komponente kompleksa Artrofiš sadrže vitalne makronutrijente (kalcijum, magnezijum) i elemente u tragovima (mangan, hrom, cink, bakar), prirodne glukozamine, hondroitin sulfate, rastvorljivi kolagen, heksosamine, ne – kolagenske proteine – prirodni sastavni deo hrskavičnog tkiva, slobodni disaharidi i elementi u tragovima, slobodne aminokiseline – supstance koje neguju hrskavično tkivo i pomažu hrskavici da se regeneriše.

Kursni prijem Artrofiš kompleksa usporava progresiju degenerativnih procesa u zglobovima, kičmi i paravertebralnim mekim tkivima, smanjuje bol i otok u pogođenom zglobu i poboljšava njegovu pokretljivost, omogućava smanjenje doze analgetika i nesteroidnih antiinflamatornih lekova.

ARTROFIŠ

Prirodni morski hondroprotektor za zdravlje zglobova.

 

Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Ohotsko more

Ohotsko more je jedno od najvećih i najdubljih mora na Zemlji. Njegova površina je oko 1603 hiljade km2. Srednja dubina...

Bioraspoloživost hidrobionata

Bioraspoloživost hidrobionata. U srcu naših kompleksa su stanovnici mora i okeana, koji su tokom duge evolucije i života u teškim...

Kako zadržati mladost kože?

Mladost kože... "Svetlo moje, ogledalo, reci mi" - ko od nas nije pažljivo zavirio u njegov odraz, sa užasom primetio...

Kako testirati svoj imunitet?

Pre nego što vam ponudimo test za određivanje nivoa imuniteta, hajde da se ukratko podsetimo šta je to. Imunitet je...