Kako se nositi sa posledicama zaraze korona virusom?

Kako se nositi sa posledicama zaraze korona virusom?

Postkovid – igra dugo

 

Naučili smo da živimo sa koronom — dijagnoza COVID-19 odavno je postala uobičajena kao SARS. Međutim, pokazalo se da podli virus ne namerava da odustane bez borbe, a negativan PCR test nije garancija dobrog zdravlja.

 

SARS-CoV-2

 

Više od trećine preživelih od korone (a prema nekim izveštajima svih 60%) suočilo se sa razornim zdravstvenim posledicama infekcije. Slabost, otežano disanje i uporni kašalj, poremećaji srčanog ritma i skokovi krvnog pritiska, promene ukusa i gubitak mirisa, suva koža i osip, gubitak kose nisu sva iznenađenja koja SARS-CoV-2 ostavlja za sobom.

Korona pogađa ne samo fiziologiju – pogađa i psihu: stalni osećaj anksioznosti, neuroze, nesanica, depresija, kognitivni poremećaji („magla u glavi“, problemi sa koncentracijom i pamćenjem) ostaju saputnici onih koji se vraćaju sa kovid „bojnog polja“ u narednim mesecima.

Situacija je toliko teška da je post-COVID sindrom „registrovan“ u Međunarodnoj klasifikaciji bolesti kao samostalna bolest pod šifrom U09.9. Štaviše, simptomi post-COVID-a proganjaju ne samo one koji su dugo bili bolesni, već i one koji su relativno lako prošli infekciju.

 

Šta učiniti kako biste što brže dobili snagu i vratili se u uobičajeno stanje i način života?

 

 • Najbolji lek za oporavak pluća nakon kovida je svež vazduh. Šetnja po parku ili šumi pomoći će vam da se nosite sa otežanim disanjem i vratite snagu mišića (usput, i srčanu).
 • Da biste povratili osećaj mirisa nakon kovida, nabavite kolekciju eteričnih ulja. Udišući njihovu aromu, vratićete mirisne receptore.
 • Astenija (nedostatak energije) najčešće ukazuje na to da organizmu nedostaju elementi u tragovima – pre svega kalijum i magnezijum – pa neće biti suvišno uzimati suplemente sa ovim mineralima. Koliko dugo treba uzimati vitamine nakon kovida? Uobičajeni kurs traje mesec dana.
 • Nakon infekcije korona virusom, neophodno je obnoviti zalihe vitamina u telu. Koji vitamini su potrebni i koliko dugo ih treba uzimati? Bolje je izabrati vitaminski kompleks za obnavljanje imuniteta nakon kovida, koji sadrži vitamine A, C, E, grupe B. Po pravilu, jedno pakovanje je dovoljno za kurs.
 • I ne zaboravite na vitamin D – lek broj 1 za podizanje vitalnosti, jačanje kostiju i mišića (bolje uzimati sa kalcijumom).
 • Podsećamo žene na omega-3 – „hitna pomoć“ za kožu i kosu. Ipak, polinezasićene omega-3 masne kiseline su najbolji prijatelji krvnih sudova i srca, pa ih ni muškarci ne bi smeli zanemariti.

Ako poslušate naše preporuke, oporavak od kovida će biti mnogo brži.

 

A za one koji ne žele da gube vreme i trud (na kraju krajeva, oslabili su posle korone!) da traže prave lekove, sastavili smo listu proizvoda iz linije Doktor More. Sastojci u našim morskim kompleksima su odabrani tako da međusobno pojačavaju dejstvo i omogućavaju nam da rešimo nekoliko problema u isto vreme. Spremni?

Fukoidan Jod (Imunostimul rus.orig.) je naš ponos. Često pričamo o ovom super preparatu, tako da smo sigurni da je već registrovan u vašem kompletu prve pomoći!

Tihookeanska OMEGA-3 + AGE kompleks – delovanje omega jetre lignje u najefikasnijem fosfolipidnom obliku ovde je pojačano jedinstvenim estrima alkil-glicerola.

Kalcijum-Magnezijum sa vitaminom D3 – rešiće problem nedostatka „solarnog“ vitamina i esencijalnih minerala.
Ikra morskog ježa (Ekstra Mladost rus.orig.) – u ovom morskom kompleksu vitamina za žene nakon kovida, 17 aminokiselina, 13 vitamina, 36 elemenata u tragovima, kao i Omega-3 i fosfolipida, „sprijateljili su se“. I sve to – u efektivnim razmerama, odabranim od same prirode.

Trepang i kukumarija (Ekstra Sila rus.orig) – ne, nismo zaboravili na muškarce. I ne radi se samo o „muškoj“ moći. Na kraju krajeva, trepang koji je uključen u njegov sastav (ne bez razloga se zove morski žen-šen), kukumarija i ekstrakt hrskavice ajkule i raža brzo i efikasno vraćaju imunitet i performanse.

Ovo je samo nekoliko Doktor More kompleksa, koji će za kratko vreme pomoći u jačanju imuniteta, vraćanju vitalnosti i suočavanju sa simptomima posle KOVID-a. Više informacija možete pronaći na našoj veb stranici.

Inače, za one koji odluče da se vakcinišu protiv COVID-19, ali su zabrinuti za svoje blagostanje, preporučujemo i uzimanje ovih sredstava. Posebno Fukoidan Jod – počnite da ga pijete neposredno pre vakcinacije i nastavite posle vakcinacije, a dobro zdravlje je zagarantovano.

FUKOIDAN JOD

Za zaštitu organizma od virusa, SARS-a i gripa


OMEGA 3 + AGE KOMPLEKS

Fosfolipidni oblik. Iz jetre divljih lignji. Podrška i poboljšanje kardiovaskularnog, imunološkog i nervnog sistema.


KALCIJUM MAGNEZIJUM D3

Popunjavanje nedostatka kalcijuma


TREPANG I KUKUMARIJA

Poboljšava potenciju, leči muški organizam. Čest i dug seks bez rizika za srce i novčanik.

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Zašto nam treba vitamin D

Vitamin D kraju 2022. godine, najverovatnije će moći da se kvalifikuje za nagradu "najbolja kupovina".   Pored svojih "klasičnih" svojstava...

Keto dijeta – zašto funkcioniše?

Keto ishrana aktivno korača širom planete, privlačeći ljude širom sveta u svoje redove. Obožavaoci dijete sa prevlašću masti su obični...

Kako se boriti protiv osteoporoze?

  Osteoporoza   Ljudska kost je čvršća od čelika, ali osteoporoza pretvara čvrst skeletni okvir u Kolosa na glinenim nogama....

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

 • zato što nismo kao drugi, 
 • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
 • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
 • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
 • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!