Kalcijum alginat

Kalcijum  alginat – Japanska laminarija

 

Kalcijum alginat (CA), koji se oslobađa iz morske alge japanska laminarija, na mnogo načina poboljšava zdravlje.

  • Moćan enterosorbent. Kalcijum-alginat je u stanju da veže i iz organizma ukloni nus-produkte metabolizma, soli teških metala i radionuklide. Pri njegovoj primeni, apsorpcija radionuklida (stroncijuma i cezijuma) je 90%.
  • Obnavlja i stimuliše peristaltiku stomaka, creva i žučnih puteva. Efekat bubrenja CA doprinosi zadržavanju apsorbovane vode u crevima i tako normalizuje stolicu. Korišćenje dijetalnih vlakana u borbi protiv konstipacije je efikasna i najsigurnija metoda lečenja, a alginati su najaktivniji u obnavljanju funkcije creva u konstipaciji, u poređenju sa drugim dijetetskim vlaknima.
  • Efikasan je za održavanje i obnavljanje tonusa imunskog sistema.
  • Poseduje antimikrobnu, antifungalnu i antivirusnu aktivnost.
  • Antialergijski efekat: zahvaljujući sadržaju jona kalcijuma, jača membranu specijalizovanih ćelija koje sadrže histamin, serotonin, itd., nakon čijeg oslobađanja iz ćelija se trenutno razvija burna alergijska reakcija.
  • Ima antacidna svojstva: neutrališe hlorovodoničnu kiselinu želudačnog soka. Zahvaljujući tome, CA je veoma efikasan u suzbijanju žgaravice – ne samo vrlo neprijatnog osećaja, već i stanja koja, ako se ponove, mogu dovesti do ozbiljnih komplikacija, pa čak i kancera jednjaka.
  • Kalcijum – alginat doprinosi zarastanju čireva i erozija želuca i dvanaestopalačnog creva, zaustavlja ili smanjuje krvarenje iz ovih lezija gastrointestinalnog trakta.
  • Kalcijum-alginat je izvor bioraspoloživog kalcijuma, eliminiše široko rasprostranjeni, hronični nedostatak kalcijuma u ishrani, koji dovodi do osteoporoze (povećane krhkosti koštanog tkiva), do karijesa zuba, supresije imuniteta i smanjuje otpornost na infekcije, dovodi do sklonosti ka alergijskim reakcijama. Kada se uzima kalcijum-alginat, apsrobuje se 80% kalcijuma, a sposobnot koštanog tkiva da apsorbuje kalcijum iz kalcijum-alginata je maksimalna.

Deo je kompleksa za poboljšanje zdravlja IKRA MORSKOG JEŽA i ALGINAT HITOZAN JOD.

IKRA MORSKOG JEŽA

Omega-3, fosfolipidi, 17 aminokiselina, 13 vitamina, 36 elemenata u tragovima u efektivnim razmerama, odabrani za vas od same prirode.


ALGINAT HITOZAN JOD

Zdravo čišćenje organizma, lečenje creva i obnavljanje sopstvene mikroflorePročitali ste članak: „Kalcijum alginat“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Dodaci ishrani (dijetetski suplementi)

  Multivitamini i dodaci ishrani   Decenijama su stručnjaci tvrdili da nema potrebe za konzumiranjem multivitamina I dodataka ishrani, opravdavajući...

Osteohondroza – Šta je to?

Osteohondroza je jedna od pet najčešćih bolesti u svetu, a 85 odsto svetske populacije pati od bolesti kičme. Ako se...

Kako ojačati imunitet?

  Kako ojačati imuni sistem i brzo se otarasiti simptoma prehlade?   Fukoidan jod naučni proboj u borbi protiv virusa...

Ganglije lignje – Fukoidan Jod

Ganglije lignje... Lignje su generalno neverovatna stvorenja. Svojom vrstom podsećaju na stanovnike drugih planeta, a po sposobnostima kojima je njihov...