Kavijar morskih ježeva

Kavijar morskih ježeva. Morski ježevi postoje na Zemlji 500 miliona godina zbog činjenice da su njihova tela naučila da proizvode ogromne količine antioksidanasa i supstanci koje obnavljaju imunološki sistem. Među morskim ježevima nalaze se dugovečni ježevi, čija starost dostiže 200 godina, a njihov organizam se praktično ne razlikuje od mladih.

Kavijar

(ikra) morskih ježeva je moćan antioksidans koji usporava starenje organizma. Koristi se za prevenciju kancera i i smanjuje neželjene efekte tokom zračenja i hemioterapije, poboljšava vid i pamćenje, kao i koncentraciju.

 

Kavijar morskih  ježeva sadrži mnoge biološki aktivne supstance (BAS):

  • Fosfolipidi, uključujući lecitin – usporavaju starenje ćelijskih membrana, smanjuju efekte zapaljenja i nekroze u ćelijama jetre, poboljšavaju biohemijske parametre krvi, smanjuju masnu infiltraciju jetre, smanjuju rizik od fibroze i ciroze jetre, obezbeđuju ishranu nervnom sistemu čoveka.
  • Lecitin je značajan za sve ćelije organizma. On učestvuje u prenošenju nervnih impulsa, povećava efikasnost, deluje kao hepatoprotektor, poboljšava rad gastrointestinalnog trakta.
  • Polinezasićene masne kiseline (PUFA) Omega 3 i Omega 6 – sprečavaju nastanak aterosklerotskih plakova u krvnim sudovima i formiranje krvnih ugrušaka, što služi kao efektivna prevencija razvoja bolesti kardiovaskularnog sistema.
  • Karotenoidi – utiču na endokrini sistem, regulišu reproduktivne procese.
  • Vitamini A grupe (20 puta više nego u korenu žen-šena), B, E, C, D, B1, B2, B12, PP, K1
  • Makro – i mikroelementi u lako svarljivom obliku –  jod, neophodan za rad tiroidne žlezde, gvožđe, bakar, kobalt, kalcijum, kalijum, cink, fosfor.
  • Proteini (18-20%) – sadrže esencijalne aminokiseline, uključujući fenilalanin koji poboljšava vid, pamćenje i pažnju zahvaljujući boljoj transmisiji nervnih impulsa između ćelija.
  • Nukleinske kiseline sprečavaju starenje organizma i usporavaju procese ćelijske degradacije. Unošenjem dovoljne količine nukleinskih kiselina možete izgledati 10 godina mlađi od svojih godina.

Hidrolizat kavijara morskih ježeva je važna komponenta kompleksa IKRA MORSKOG JEŽA.

IKRA MORSKOG JEŽA

Omega-3, fosfolipidi, 17 aminokiselina, 13 vitamina, 36 elemenata u tragovima u efektivnim razmerama, odabrani za vas od same prirode.Pročitali ste članak: „Kavijar morskih ježeva“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Hrana – Sedam stubova zdravlja

Sedam stubova zdravlja   Prelazeći na treći stub zdravlja, živu hranu, neophodno je shvatiti činjenicu da bilo koji proizvod koji...

Šta je to dismenoreja?

Dismenoreja   šta je to, simptomi, lečenje Svaka devojčica sa uzbuđenjem očekuje dolazak menstruacije, jer to znači da će postati...

Zašto nam treba vitamin D

Vitamin D kraju 2022. godine, najverovatnije će moći da se kvalifikuje za nagradu "najbolja kupovina".   Pored svojih "klasičnih" svojstava...