Čemu služe antioksidansi?
Mladost kože - Kako je zadržati? II deo Čemu služe antioksidansi? Priroda se pobrinula za prisustvo antioksidativnog sistema u...
Osnovni načini hidrolize proteina:
U kiselinskoj hidrolizi, originalne sirovine se obrađuju određenim kiselinama. Protein se obrađuje kiselinom i zagreva. Kao rezultat, molekularne veze se razgrađuju i proteini se raspadaju u pojedinačne aminokiseline. Kisela hidroliza je najjednostavniji i najjeftiniji način drobljenja proteina.
Razgradnja proteina kiselinom zahteva pažljivo korišćenje tehnologije. U ovom načinu hidrolize, kvalitet reagensa i tačnost doziranja su veoma važni. Kada se koriste neprikladni reagensi ili sa nepravilnim dozama, može doći ne samo do prekida molekularnih veza, već i do uništenja samih aminokiselina. U ovom slučaju, konačni proizvod hidrolize neće imati vrednost za ljudsko telo. Pored toga, proizvod može sadržati opasne ostatke soli i kiselina.
Enzimska hidroliza proteina ponavlja prirodni proces varenja u ljudskom telu. U prvoj fazi, proteinska sirovina se podvrgava lakoj temperaturnoj obradi. Kao rezultat, protein se delimično denaturiše (uništava). Nakon toga, delimično usitnjeni proteini se mešaju sa enzimima koji „probavljaju“ protein dok se ne raspadne u aminokiseline. U enzimskoj hidrolizi lako je ukloniti višak enzima. Supstance opasne za ljude ne mogu ući u konačni proizvod hidrolize, jer se ne koriste ni u jednom koraku enzimske hidrolize.
Prilikom drobljenja proteina na pojedinačne aminokiseline rešavaju se mnogi problemi sa alergijskim reakcijama i individualnom netolerancijom komponenti izvornog proteina. Alergija na hranu je reakcija na specifične proteine koji se nalaze u hrani. U procesu hidrolize, proteini se razgrađuju do peptida. Peptidi su kratki fragmenti proteina koji ne izazivaju alergijske reakcije.
Hidrolizati se koriste kao deo elitne kozmetike.
Hidrolizati su deo posebne hrane za decu koja zbog nedostatka enzima ne mogu da apsorbuju laktozu, a takođe se koriste u ishrani dece obolele od fenilketonurije.
Mnogi lekovi su napravljeni od hidrolizata, na primer, korteksin i cerebrolizin. Ovi lekovi poboljšavaju metabolizam mozga, uzimaju se nakon moždanog udara.
Sirovine dobijene od morskih plodova imaju jedinstvena hemijska svojstva. Zbog punog aminokiselinskog sastava i niza važnih komponenti, hidrolizati proteina dobijenih iz morskih plodova mogu se koristiti za sprečavanje mnogih bolnih stanja. Brojne korisne osobine hidrolizata iz morskih plodova korišćene su u razvoju različitih dijetetskih suplemenata.
Artrofiš je prirodni hondroprotektorski kompleks koji su razvili dalekoistočni naučnici. Artrofiš je efikasan za osteoartritis (OA), uključujući gonartrozu (artroza zglobova kolena) i koksartrozu (artroza zglobova kuka), artritis, osteohondrozu, osteoporozu. Kod ovih bolesti zglobovi su prvenstveno pogođeni, što može dovesti do invaliditeta, pa čak i do teške invalidnosti.
Prirodni morski hondroprotektor za zdravlje zglobova.
Komponente Artrofiš kompleksa sadrže prirodne supstance koje hrane hrskavično tkivo koje doprinose njegovoj regeneraciji. Iako se bolesti zglobova još uvek ne mogu potpuno izlečiti, moguće je sprečiti njihovu pojavu ili značajno usporiti razvoj.
Jedinstveni prirodni preparat za jačanje potencije i jačanje tela Trepang i Kukumarija (orig. Extra Sila) sadrži fermentativni hidrolizat kolagena iz trepanga i kukumarije. Kompleks povećava potenciju zbog vazodilatacionog efekta, pokazuje antimikrobno, antigljivično i antiinflamatorno dejstvo, povećava mentalnu i fizičku aktivnost, poboljšava snabdevanje krvi u mozgu.
Poboljšava potenciju, leči muški organizam. Čest i dug seks bez rizika za srce i novčanik.
Jedinstvena svojstva ribljeg mleča lososa koriste se u kozmetičkim proizvodima. Hranljive materije iz mleča pomažu u održavanju kože mladom i zdravom. Takođe, mleč osetra se koriste u sredstvima koja pomažu u poboljšanju moždane aktivnosti i smanjenju efekata stresnog opterećenja.
Enzimski hidrolizat mleča lososa
Osnova komponente hidrolizata mleča lososa je dezoksiribonukleinska kiselina (DNK). DNK ima opšte ojačavajuće i antivirusno dejstvo, povećava otpornost organizma na efekte neblagoprijatnih faktora spoljne sredine, pomaže u suočavanju sa patogenim mikroorganizmima i otrovnim supstancama.
Hidrolizat mleča lososa povećava fizičke i mentalne performanse, poboljšava san, pomaže u brzom oporavku tela nakon bolesti ili teških fizičkih i intelektualnih napora.
Nezamenljive kvalitete mleča lososevih riba našle su primenu u razvoju Fukoidan Jod-a (orig.Imunostimul) originalnog balansiranog kompleksa prirodnih biološki aktivnih supstanci, koji ima opšte ojačavajuće, protivupalno i antivirusno dejstvo. Komponente kompleksa Fukoidan Jod odabrane su na takav način da što više štite telo od unutrašnjih i spoljašnjih štetnih efekata.
Za zaštitu organizma od virusa, SARS-a i gripa
Mladost kože - Kako je zadržati? II deo Čemu služe antioksidansi? Priroda se pobrinula za prisustvo antioksidativnog sistema u...
Postkovid - igra dugo Naučili smo da živimo sa koronom — dijagnoza COVID-19 odavno je postala uobičajena kao SARS....
Efikasnost preparata Doktor More Potencijal morskih krastavaca... Zanimljiva svojstva pronađena su u porodici holoturium – kukumaria i trepanga, koje...
Morski stanovnici. Ohotsko more ima bogatu floru i faunu. Flora je bogata algama, uključujući fukus i alge. U moru se...
Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: