Koje su prednosti fukoidana tokom sezone gripa i prehlade?

Koje su prednosti fukoidana tokom sezone gripa i prehlade? DOKTOR MORE - PharmOcean doo

 

Fukoidan jod – naučni proboj u borbi protiv virusa

 

I zašto uopšte počinjemo da se aktivno razboljevamo sa početkom hladnog vremena?

Trudimo se, trudimo se celo leto, okrepimo se voćem, idemo na more, mnogo šetamo. Ali čim zavlada jesenja bljuzgavica, stanje tela mu postaje par – letargično, bolno i umorno.

 

Možda je sunce krivo?

 

Tačnije, njegovo odsustvo. Dnevno svetlo se smanjuje, a akumulirani solarni vitamin D se brzo troši kako bi podržao naš energetski i zaštitni potencijal. Ali, po pravilu, to nije dovoljno za celu našu zimu i telo koje žudi za suncem počinje da odustaje od svojih pozicija, odgovarajući na večnu tamu kašljem, curenjem nosa i željom da ostane kod kuće u ćebetu, po svaku cenu.

Čežnja za vitaminom D smanjuje i aktivnost prirodnih T-ćelija ubica i T-citotoksičnih limfocita, koji su prva prepreka prodiranju virusa.

Dodajte ovome povećanu proizvodnju melatonina, koji se proizvodi upravo noću, u mraku, dobijamo klasičan portret savremenog stanovnika metropole zimi – umornog, pospanog i bolesnog.

 

Dolazi vam More u pomoć!

 

Da reši ova tri problema, u pomoć dolazi Doktor More, koje, kao što znate, leči sve. Ne govorimo o „ostavi sve i idi na Bali“, već o onim morskim resursima koji su svima dostupni i mogu da podrže telo tokom hladno-virusnog perioda.

Pandemija je značajno obogatila naš rečnik terminima kao što su „oluja citokina“, „ćelijski imunitet„, „pulsni oksimetar“ i tako dalje. I tokom ovog teškog perioda, svet je takođe naučio tako neobičnu reč kao što je „fukoidan“, usko je povezujući sa lečenjem virusa i prehlade.

Reč je, možda, za nekoga nova, ali sama supstanca, koja se dobija iz smeđih algi, postoji dugo vremena i uspešno je koriste Japanci ne samo za održavanje imuniteta, već i za borbu protiv bolesti.

 

Protiv prehlade i gripa

 

Neprocenjiva korist fukoidana je upravo u njegovoj sposobnosti da „okrepi“ upravo one T-ubice1 koji ubijaju viruse, i makrofage koji vare njihove ostatke i uklanjaju ih iz tela, smanjujući intoksikaciju organizma i ubrzavajući proces oporavka.

Molekuli fukoidana imaju sposobnost da blokiraju prodor virusa u ćeliju, stvarajući određenu barijeru oko nje, a ako do intervencije ipak dođe, ne dozvoljavaju da se patogen umnožava i inficira druge ćelije.

Delovanje fukoidana u telu može se uporediti sa sprovođenjem treninga za izgradnju tima, gde on deluje kao strateg, raspodeljuje uloge i motiviše svakog učesnika da pobedi.

„Vizuelnu“ manifestaciju svojstava fukoidana mogu videti oni kod kojih je svaka prehlada praćena smetnjom u vidu herpesa. Od trenutka uzimanja proizvoda na bazi fukoidana, neestetski simbol pada imuniteta počinje da se smanjuje već drugog dana.

 

Efikasnost Fukoidana protiv sojeva COVID-19

 

Svojstva fukoidana protiv koronavirusa mogu se kvalifikovati za najvećeg farmaceutskog Oskara, jer supstanca ne samo da može brzo aktivirati imuni odgovor, već i značajno povećati proizvodnju antitela.

Naučnici su otkrili da je zaraznost covida povezana sa činjenicom da je naučio da se “dogovar”a sa ACE2 receptorom, koji pušta virus u ćelije umesto da sintetiše interferone.

Kovid se bezbedno naseljava u crevima, stvarajući neku vrstu „depoa“ za oštećenje drugih ćelija tela.

Fukoidan deluje i na površinu ćelije, štiteći je od prodora virusa, a istovremeno ima lekovito dejstvo na gastrointestinalni trakt. 2*

Pored toga, dokazana je sposobnost fukoidana da poveća proliferaciju tako željenih antitela, što u velikoj meri povećava efikasnost vakcinacije ako počnete da ga uzimate nekoliko dana pre planirane procedure.

 

Kako odabrati vitamine sa fukoidanom?

 

  • Zemlja proizvođača. „Radni“ vitamini sa fukoidanom mogu se proizvoditi u neposrednoj blizini izvora same sirovine – prisustvo smeđih algi. Proizvodnja sastojka je složena i skupa, a dugotrajan transport poluproizvoda može narušiti stabilnost i smanjiti koncentraciju same aktivne supstance.
  • Dostupnost sertifikacije na teritoriji Ruske Federacije. Uz brzo rastuću popularnost fukoidana, pojavilo se mnogo beskrupuloznih proizvođača koji prodaju proizvode sa navodnim sadržajem. U stvari, kapsula može biti lutka. Većina prodaje se vrši preko sumnjivih onlajn prodavnica. Originalni proizvodi se mogu kupiti samo u apotekama ili direktno na zvaničnim stranicama proizvođača i moraju biti registrovani kao dodatak ishrani.

1* Terapija fukoidanom smanjuje provirusno opterećenje kod pacijenata sa neurološkom bolešću povezanom sa humanim T-limfotropnim virusom tipa 1

2* Terapije iz Fukoidana; Multifunkcionalni morski polimeri. str. 16 pa nadalje

FUKOIDAN JOD

Za zaštitu organizma od virusa, SARS-a i gripa

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Kako povećati imunitet?

10 životnih trikova   Kako povećati imunitet? U dvorištu je sredina zime, napolju je hladnoća i sneg, a u zatvorenom...

Morska medicina

Morska medicina. Upotreba lekova dobijenih iz životinjskih tkiva pre pola veka pripisivana je atributima nadrilekarstva. Ipak, tokom proteklih nekoliko vekova,...

Potencijal morskih krastavaca

Efikasnost preparata Doktor More   Potencijal morskih krastavaca... Zanimljiva svojstva pronađena su u porodici holoturium – kukumaria i trepanga, koje...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!