Laminaria – prednosti za kožu, kosu i nokte

Šta najčešće radi mlada dama kada prestane da se raduje odrazu u ogledalu? Trči u kozmetički salon na čišćenje-masku-masažu lica, a zatim u prodavnicu – po novu skupu kremu-tonik-šampon-regenerator.

Samo efekat ovih supersredstava nije – paaa reći ćemo uvek super ili još tačnije traje samo kratko vreme. Jer je „problem zakopan“ unutra.

Postoje tri jednostavna vidljiva markera ženskog zdravlja: koža, kosa i nokti. Oni signaliziraju da telu nedostaju vitamini i minerali, hormoni su se „razbili“, a toksini sa bakterijama odlučili su da organizuju praznik. Ovde dodajte pad snage, turobno raspoloženje i izlive besa bez razloga – ispada bukvalno uljana slika.

Nedostatak mikro i makronutrijenata i vitamina oduzima žensku lepotu? O, da!

 

Veličanstvena petorka

A, B, C, D, E – prvih pet slova abecede – najznačajnija vitaminska kompanija za lepši pol.

 

Retinol (A), askorbinska kiselina (C) i tokoferol (E) su prirodni antioxidanti. Ova „tri bogataša“ vezuju slobodne radikale koji oštećuju membrane ćelija, tkiva i nukleinskih kiselina i spasavaju nas od prevremenog starenja. Još jedno od njihovih korisnih svojstava je zaštita od štetnih efekata ultraljubičastog zračenja, krivca za rane bore, hiperpigmentaciju i suvoću kože i kose.

 

Retinol

 

Retinol deluje protivupalno i reguliše proizvodnju sebuma. Suva, ljuskava koža nalik na rende, dosadna beživotna kosa i perut posledice su njenog nedostatka.

 

Askorbinska kiselina

 

Askorbinska kiselina je nezaobilazna komponenta u sintezi kolagena „proteina mladosti“, koji kožu čini gipkom i elastičnom, a kosu sjajnom i snažnom. Vitamin C se bori protiv staračkih pega i osvetljava kožu, a takođe jača imunitet.

 

Tokoferol

 

Tokoferol sprečava listanje noktiju, jača zidove kapilara, poboljšava stanje i boju kože. Eksperiment koji su sproveli naučnici pokazao je da je 34,5% ljudi koji su uzimali vitamin E tokom 8 meseci, kosa je počela da raste brže, a njihov kvalitet se značajno poboljšao. Pored toga, tokoferol održava nivo glavnog „ženskog hormona“ estrogena.

Danas samo gluvi nisu čuli za prednosti „solarnog vitamina“. Bez kalciferola, kalcijum se ne apsorbuje, što znači da je poremećena struktura kose i noktiju, smanjuje se gustina kostiju, mišići gube snagu. Inače, nedostatak vitamina D je jedan od uzroka rane ćelavosti.

B – zapravo nije jedan vitamin, već cela porodica. Tiamin (B1) štiti kožu od iritacije, riboflavin (B2) ubrzava metabolizam i zasićuje ćelije kiseonikom, nikotinska kiselina (B3) prati nivo vlage, pantotenska kiselina (B5) umiruje kožu i čini je mekom i baršunastom.

Rezultat nedostatka piridoksina (B6) i biotina (B7) su lomljivi nokti i ispucali vrhovi, osip, suva i ljuskava koža. Biotin je generalno najbolji prijatelj kose, bez njega će jednostavno napustiti vašu glavu.

Cijanokobalamin (B12) obezbeđuje prolaz nervnog impulsa i normalnu hematopoezu. Posledice anemije usled nedostatka B12 su hiperpigmentacija i prevremeno starenje kože.

Pa, folna kiselina (B9) za zdravlje žena je gotovo lek broj 1, posebno za one koje se spremaju da postanu majke. Normalizuje menstrualni ciklus i odlaže menopauzu. Folna kiselina je neophodna za očuvanje mladosti kože: zaštita od štetnog sunčevog zračenja i upala, proizvodnja aminokiselina neophodnih za sintezu kolagena i imunoglobulina, bez kojih će imuni sistem otkazati – daleko je od svega što može.

 

Grupa za podršku

U društvu vitamina, zdravlje i lepotu žena podržavaju minerali. A najvažniji od njih su jod, kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink i sumpor.

 

Jod

 

Jod – zdravlje štitne žlezde i celog endokrinog sistema. A takođe i kardiovaskularni, nervni, reproduktivni – i ostalo, takođe. Malo joda u telu – malo kose na glavi. A ono malo što ima je kao slama. Koža je „siromašna“ (suva i bleda), pa čak i sa „razbacanim“ mitiserima. Raspoloženje – Želim da ubijem nekoga, a zatim da uđem u hibernaciju na par nedelja.

 

Kalcijum

 

Kalcijum za zdrave kosti, zube, kosu i nokte je klasik. Takođe reguliše proizvodnju enzima koji se bore protiv upala i alergija.

 

Magnezijum

 

Magnezijum je „mineral mira“. Opušta mišiće, drži nervni sistem pod kontrolom i daje samopouzdanje i dobro raspoloženje. Sa nedostatkom magnezijuma, tonus kože se smanjuje, formiraju se strije, kosa postaje tanja i opada. Ali apetit raste – nedostatak magnezijuma dovodi do viška težine.

Anemija zbog nedostatka gvožđa je udarac za celo telo. Zahvaljujući gvožđu, crvena krvna zrnca snabdevaju kiseonikom sve svoje ćelije i tkiva. Siva „umorna“ koža, „tužna“ kosa, lomljivi nokti u obliku kašike, podlo raspoloženje – to su samo „cvetovi“ nedostatka gvožđa. „Bobice“ (i prilično otrovne) su skrivene unutar tela – i bolje je ne dozvoliti njihovo „sazrevanje“.

 

Cink

 

Cink se smatra glavnim elementom u tragovima za kosu i kožu – bez njega se kolagen ne proizvodi, kosti postaju krhke. Rana seda kosa, perut, spori rast i neujednačen gubitak kose, akne na koži i bele fleke na noktima dokaz su njegovog nedostatka. A od toga zavisi i zdravlje reproduktivnog sistema: proizvodnja jajnih ćelija kod žena i spermatozoida kod muškaraca.

 

Sumpor

 

Sumpor je „proizvođač“ keratina, a u kosi ga ima 80%. Nedostatak ovog elementa trenutno utiče na stanje kose: ona gubi sjaj i elastičnost. Pored toga, sumpor štiti kožu i kosu od agresivnih spoljašnjih uticaja.

 

Kako “ubiti” gomilu muva jednim udarcem?

Kažu da je koža ogledalo koje odražava unutrašnje stanje tela.

 

Ogledala su drugačija. Zapamtite, u stara vremena (ima ih i danas) postojalo je trokrilno ogledalo. Dakle, najveći deo je koža, a dva manja preklopa, ona sa strane, su nokti i kosa.

Ako odraz u ogledalu počne da liči na Krugera, vreme je da preduzmete hitne mere. Preporučujemo da uradite testove na sadržaj esencijalnih vitamina i minerala – danas se to može uraditi u skoro svakoj laboratoriji – a zatim preći na „vitaminsko-mineralnu dijetu“. Bolje je da doktor proveri rezultate.

A tu je i „hitna pomorska pomoć“ za telo — Laminaria. U morskom kupusu su prisutne sve korisne supstance, o kojima je gore napisano, a po sadržaju joda jednostavno nema jednakih u prirodi! Pored toga, jod u njemu je u organsko povezanom prirodnom obliku i telo ga potpuno apsorbuje.

I stvar nije ograničena na ovaj set, pored skoro čitavog periodnog sistema, morska trava sadrži vlakna, aminokiseline, polisaharide, omega-3 masne kiseline. A soli alginske kiseline sadržane u njemu – alginati – ovo je hladan prirodni enterosorbent. Pokvariće odmor štetnim mikrobima i toksinima i poput metle ih izbaciti iz gastrointestinalnog trakta, pružajući pouzdanu zaštitu sluzokoži.

Reći da morski kupus i preparati od algi poboljšavaju kožu, kosu i nokte znači ne reći ništa! Laminarija pomaže u normalizaciji pritiska, šećera, holesterola, hormona, creva, živaca i još mnogo toga.

I da, ona – kosu „laminira“ bolje od bilo kog frizera, a koža će zablistati, kao posle posete najboljem kozmetičaru. Želite da proverite? Molimo vas! Doktor More ima japansku laminariju – zašto morate da kupujete gomilu tegli sa različitim aktivnim sastojcima kada možete da prođete samo sa jednim preparatom?

A odraz u ogledalu će dati radost i samopouzdanje!

Laminaria se može naći u seriji preparata DOKTOR MORE.

IKRA MORSKOG JEŽA sadrži 17 aminokiselina, 13 vitamina (uključujući antioksidativne vitamine A, E, C i „sunčev“ vitamin D), elemente u tragovima gvožđe, kalcijum, magnezijum, kalijum, hrom, karotenoide i naftokinone, fosfolipide, uključujući lecitin, polinezasićenu masnu kiselinu omega-3.

ALGINAT HITOZAN JOD uključuje potpuno prirodne morske komponente, dobijene iz morskih organizama: hitozan iz oklopa kamčatskih rakova, kalcijum-alginat i morska alga laminarija.

IKRA MORSKOG JEŽA

Omega-3, fosfolipidi, 17 aminokiselina, 13 vitamina, 36 elemenata u tragovima u efektivnim razmerama, odabrani za vas od same prirode.


ALGINAT HITOZAN JOD

Zdravo čišćenje organizma, lečenje creva i obnavljanje sopstvene mikroflore

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Detoks ili mršavljenje

Šta odabrati?   Vitka figura, ravan stomak, uske haljine - za većinu žena to ostaje san, uprkos svim naporima da...