Metoda „Doktor More“ – hidroliza

Da bismo sačuvali svojstva supstanci, istih ganglija, primenjujemo metodu enzimske hidrolize i sušenja zamrzavanjem. Hidroliza je hemijska reakcija razgradnje supstance na molekule.

Glavne metode hidrolize organske materije zasnivaju se na primeni alkalija i kiselina. Ali ono što se odnosi na hemiju nije uvek primenljivo na biološke objekte, jer kiseline i alkalije uništavaju supstance koje su nam potrebne. Stoga koristimo biotehnološki pristup zasnovan na delovanju enzima – on takođe hidrolizuje biološke polimere u monomere, ali ne dovodi do razgradnje korisnih komponenti. Oni se čuvaju u izvornom obliku.

Ovaj proces je donekle sličan varenju, gde pod uticajem enzima u stomaku hrana postaje dostupna za apsorpciju u organe i sisteme bez gubitka korisnih svojstava.

O hidrolizi nam je rekao Nikolaj Kovalev, doktor bioloških nauka, član disertacionog Odbora za biotehnologiju DVO Ras.

Ali nije tako jednostavno. Postoji mnogo enzima. Svaki utiče na biološke polimere na svoj način, tako da je zadatak istraživača da izaberu optimalni enzim i parametre hidrolize bioloških objekata pod dejstvom ovih enzima. To uključuje hidromodul – odnos sirovina i vode, kiselost medija, vreme, temperaturu i tako dalje.

Jedan od najjačih enzima koji razgrađuje proteinsko okruženje nalazi se u jetri rakova – naziva se kolagenaza.

Takođe uzimamo enzime iz reciklažnog otpada. Kolagenaza se često koristi u farmakologiji za piling mrtvih ćelija kože, poput pilinga peta. Enzimsko sušenje se dešava na temperaturi od -60 odnosno, naglo zamrzavamo i zatim postepeno odmrzavamo supstancu, izbacujući vlagu iz nje vazduhom. Bez vlage, rok trajanja proizvoda se povećava za godine.

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu, zato što nismo kao drugi, zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka, zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI

Zaštitni znak "Doktor More", pod kojim se mogu naći naši proizvodi, rezultat je entuzijazma ruskih naučnika, koji su od sovjetskih vremena istraživali i pronalazili nova svojstva stanovnika dubokog...

Opširnije
Da bismo sačuvali svojstva supstanci, istih ganglija, primenjujemo metodu enzimske hidrolize i sušenja zamrzavanjem. Hidroliza je hemijska reakcija razgradnje supstance na molekule.

Opširnije
Veliki deo naših preparata je razvoj koji je sakupljao prašinu u naučnim institutima od sovjetskih vremena. Postoji takva riznica koju još uvek nismo iscrpili. Pratimo trenutna dostignuća nauke...

Opširnije
Sirovine kupujemo od lokalnih dalekoistočnih ribarskih preduzeća. Oni imaju koristi od toga da ga prodaju, jer kao što smo ranije rekli, to je otpad od reciklaže.

Opširnije
Proizvodnja se nalazi u gradu Partizansk, Primorski kraj. Udaljeno je 50 km od nalazišta. Na kraju postojanja Sovjetskog Saveza ovde je izgrađena gerilska hemijsko-farmaceutska fabrika..

Opširnije
Pridružili smo se redovima NTI kompanija i zatražili od Fondacije za unapređenje inovacija da nam pruži podršku u razvoju koji je godinama skupljao prašinu i zahtevao slojeve novih naučnih...

Opširnije

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Jod protiv zračenja?

Kako zaštititi štitnu žlezdu od radioaktivnog zračenja?   Pretnja nuklearnom eksplozijom postojaće sve dok na Zemlji ne bude uništena poslednja...

Kako zadržati mladost kože?

"Svetlo moje, ogledalo, reci mi" - ko od nas nije pažljivo zavirio u njegov odraz, sa užasom primetio prve bore...

Kako očistiti organizam?

Brzo i lako?   Mnogi stručnjaci su sigurni da telu nije potrebno dodatno čišćenje, da sve to organizam radi sam....