Morski češalj – školjka lepeza

Okeani su najveći izvor ne samo prehrambenih resursa, već i nezamenjivih komponenti koje mogu osigurati nesmetano funkcionisanje osnovnih sistema ljudskog organizma. Posebnu ulogu igraju školjke, porodica kojoj pripada i morski češalj.

Morski češalj je prisutan u gotovo svim okeanima i morima, na apsolutno različitim dubinama. U Rusiji se ovi mekušci nalaze uglavnom u Japanskom moru, kao i u Beringovom, Ohotskom i Čukotskom moru.

 

Morski češaljevi

 

se jedu od davnina. Njihovo meso je bogato niskokaloričnim proteinima, dok ih telo dobro apsorbuje i mogu se smatrati elementom terapeutske ishrane i dijete čiji je cilj smanjenje telesne težine. Pored niskokaloričnog sadržaja i visoke probavljivosti, meso morskog češlja je izvor raznih makro- i mikroelemenata, uključujući sumpor, molibden, cink, nikl, kao i vitamina i esencijalnih aminokiselina. Meso morskog češlja dugo se smatralo afrodizijakom koji može povećati mušku potenciju.

Za žensko telo prikazane su kao izvor kolagena, koji je neophodan za jačanje noktiju i kose, i koji može zaustaviti promene na koži povezane sa starenjem. Zbog širokog spektra mikro  i makroelemenata, kao i prisustva polinezasićenih masnih kiselina, morski češalj je indikovan za upotrebu kod osoba koje imaju problema sa kardiovaskularnim i nervnim sistemom. 

Međutim, za većinu stanovnika naše zemlje, meso morskog češlja je delikates i proizvod koji se retko konzumira.

Za rešavanje ovog problema pozvani su preparati kompanije DOKTOR MORE, specijalizovane za proizvodnju dodataka ishrani koji sadrže vredne komponente morskog života. Uz očuvanje svih korisnih svojstava originalnog proizvoda, ovi aditivi se lako skladište i koriste, a cena je pristupačna za gotovo sve kategorije stanovništva.

 

EKSTRAKT ŠKOLJKI

 

ima sva nezamenjiva svojstva svežeg proizvoda. Preparat doprinosi da se organizmu obezbedi kompleks esencijalnih aminokiselina, mikro- i makroelemenata. Uzimanje ovog preparata je namenjeno prilično širokom krugu ljudi. Posebno, aminokiseline uključene u njegov sastav imaju blagotvoran uticaj na funkciju vidnog aparata, posebno u uslovima visokog opterećenja.

 

Zbog toga, radi očuvanja i poboljšanja oštrine vida, smanjenja bolova i grčeva u očima, preparat se preporučuje za one čiji je radni dan povezan sa računarima i drugim elektronskim i neelektronskim medijima; studentima i školarcima tokom ispita, računarskim operaterima, dispečerima i drugim zanimanjima koja su izložena povećanom vizuelnom stresu.

Važno je napomenuti da pored normalizacije vizuelnih funkcija, preparat ima pozitivan uticaj na stanje kardiovaskularnog i nervnog sistema. Posebno je prikazano antiaritmičko i hipotenzivno dejstvo preparata, a polinezasićene masne kiseline i antioksidansi uključeni u njegov sastav obezbeđuju zaštitu vaskularnog endotela, sprečavajući na taj način razvoj ateroskleroze i sa njom povezane rizike od kardiovaskularnih poremećaja. 

Jednako važna karakteristika preparata je njegova sposobnost da normalizuje nivo glukoze u krvi. Trenutno je ovo dejstvo posebno značajno zbog visoke prevalencije dijabetes melitusa tip 2 i njegovog doprinosa povećanom riziku od kardiovaskularnih epizoda.

I, na kraju, sposobnost preparata da normalizuje delovanje nervnog sistema. Antistresni i antidepresivni efekat preparata izuzetno je važan za sve gore navedene kategorije.

Svi gore navedeni pozitivni efekti preparata će uticati na organizam nakon 15-dnevnog uzimanja. A tokom godine takvu terapiju treba ponavljati 3-5 puta, u zavisnosti od potrebe. Istovremeno, preparat praktično nema kontraindikacije, s izuzetkom individualne netolerancije na njegove komponente.

AKCIJA

ARTRO

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA