Morski jež (Ehinohrom) – naši rođaci?

Zdravo, jesmo li mi u rodu? Tako bi morski jež mogao svakom od nas da kaže kada bi mogao da govori. I sve zato što je DNK ovih varijacija na temu lopte sa šiljcima 70% identičan ljudskom. Uprkos tome, životni vek naših potencijalnih rođaka dostiže 200 godina, u tom smislu nismo imali toliko sreće.

 

Tajna dugovečnosti Japanaca

 

Naučnici se, inače, slažu da je tajna dugovečnosti Japanaca u velikoj meri povezana sa redovnom konzumacijom morskih ježeva. Ali gde su Japanci, a gde smo mi. Svakog dana ne može svaki prosečan građanin naše zemlje sebi priuštiti da organizuje sto sa morskim plodovima. Ali prvo da shvatimo zašto je ovaj jež toliko vredan i da ima nešto što mi nemamo.

 

Ehinohrom A

 

Ehinohrom A. Ehinohrom je dragocen jer može da zaustavi lančane reakcije peroksidacije lipida u ćelijama na više načina odjednom. A sada na srpskom. Obnavljanje ćelija je jedan od najvažnijih procesa u telu, koji se uvek odvija. Reakcija peroksidacije je aktivno uključena u to, izazivajući smrt nekih ćelija, zbog čega se rađaju nove. Sa godinama, kada zaštitne funkcije tela u celini oslabe, ili kao posledica teškog stresa, ove reakcije se intenziviraju i počinju da uništavaju sve što je u telu potrebno i što nije potrebno.

 

Lipidi

 

Njihova glavna meta su lipidi (masti), koji su neophodni za strukturu i integritet ćelijskih membrana. Sa njihovim masovnim uništavanjem, zidovi membrana slabe, a ćelije prestaju da obavljaju svoju funkciju. A to dovodi do takozvanog oksidativnog starenja.

Ehinohrom se dobija iz školjki morskih ježeva. Sastojak koji još nije dobio široku popularnost, u stvari, jedan od najjačih antioksidanata u prirodi. Zahvaljujući njemu, možete u velikoj meri usporiti i vratiti besne procese oksidacije u miran tok.

Ali, znate, ne možete baš da grizete školjku, iako, na primer, morske vidre to rade sa velikim zadovoljstvom. Zbog toga tražimo ehinohrom u „ljudskom“ obliku kako bismo iznivelisali mehanizme starenja i normalizovali metaboličke procese, koji se usporavaju sa godinama. Izolovanje ehinohroma u samostalan lek je složen i skup proces, tako da ga je trenutno nemoguće kupiti na srpskom, a i ruskom tržištu kao pojedinačni proizvod.

 

Kavijar morskih ježeva

 

Ali postoje i dobre vesti. Ne manje visoke antioksidativne osobine ima i kavijar morskih ježeva, kombinujući ih sa visokim sadržajem PUFA (polinezasićenih masnih kiselina). Kombinacija ovih svojstava omogućava da se kavijar smatra ne samo gastronomskim delikatesom, već i da se naziva „delikatesom za mladost“. Zaustavljanjem unutarćelijskih upala s jedne strane, kavijar morskih ježeva zasićuje ćelijske membrane potrebnim lipidima, čija se nezavisna sinteza smanjuje sa godinama.

Jedan od proizvoda stvorenih na bazi kavijara morskih ježeva i usmeren na borbu protiv oksidativnog starenja je ekskluzivni razvoj biotehnologije brenda Doktor More – IKRA MORSKOG JEŽA (orig. Ekstra Mladost).

 

Jedinstven proizvod

 

Jedinstvenost proizvoda je u tome što su sve aktivne supstance dobijene na način da ih telo može apsorbovati maksimalno i bez negativnih efekata na telo. A antioksidativni efekat je pojačan ekstraktom šipka.

Nažalost, u farmaceutskoj industriji stalno nalećemo na princip „jedno lečimo – drugo osakaćujemo“, što često dovodi do beskrajnih i tužnih redova bočica u kompletu prve pomoći. Bioraspoloživost i ekološki odnos prema ljudskom telu u celini je jedan od ključnih principa na kojem se grade svi proizvodi DOKTOR MORE. Lep dan i neumorna lepota

IKRA MORSKOG JEŽA

Omega-3, fosfolipidi, 17 aminokiselina, 13 vitamina, 36 elemenata u tragovima u efektivnim razmerama, odabrani za vas od same prirode.

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Kako se boriti protiv osteoporoze?

  Osteoporoza   Ljudska kost je čvršća od čelika, ali osteoporoza pretvara čvrst skeletni okvir u Kolosa na glinenim nogama....

Nove misterije okeana

Morska medicina II Deo   Nove misterije okeana. 1981. godine sprovedeno je istraživanje ajkule čekićare. Naučnici su otkrili da ova...

Čemu služe antioksidansi?

Mladost kože - Kako je zadržati? II deo   Čemu služe antioksidansi? Priroda se pobrinula za prisustvo antioksidativnog sistema u...

Ohotsko more

Ohotsko more je jedno od najvećih i najdubljih mora na Zemlji. Njegova površina je oko 1603 hiljade km2. Srednja dubina...