Moski isceljitelj – Japanska korbikula

MORSKI ISCELJITELJ - JAPANSKA KORBIKULA = Doktor More - PharmOcean Lab

Podvodni životinjski i biljni svet Japanskog mora, po raznolikosti vrsta njegovih stanovnika, zauzima prvo mesto među morima oko Rusije! Kretanje hladnih i toplih vodenih masa stvara povoljne uslove za postojanje i termofilnih i severnih vrsta flore i faune.

Jedna od vrsta komercijalnih školjki sa juga Dalekog istoka je japanska korbikula.

 

Corbicula japonica Prime

 
Školjke roda korbikula (Corbicula) su skupina sitnih slano i slatkovodnih mekušaca, rasprostranjenih širom sveta. Zbog svojih hranljivih i lekovitih vrednosti, ovi mekušci su predmet ribolova.

Školjka korbikula je trouglasta, visoka, sa izrazito ispupčenom krunom. Spoljašnja površina sastoji se od gotovo pravilnih koncentričnih lukova i prekrivena je gustim tamno smeđim ili crnim periostrakumom. Iznutra je boja ljuske ljubičasta, bez lukova. Japanska korbicula je jedinstvena školjka koja ima „krv“.

Najveći primerak Corbicula dostiže dužinu od oko 60 mm. U Kini i Japanu, korbikula dostiže polnu zrelost za 2-3 godine života sa dužinom školjke od 15-20 mm i može živeti do 10 godina, dostižući dužinu veću od 40 mm, dok na jugu ruskog primorja japanska korbikula dostiže dužinu od 62 mm. Različite stope rasta školjki objašnjavaju se razlikom temperature vode tokom većeg dela godine.

S padom temperature vode u jesen, školjke počinju da se zakopavaju u zemlju, sa maksimalnom dubinom zarivanja od 45 cm.

 

Morski isceljitelj

 
Zbog svojih lekovitih svojstava, korbikula se naziva još i „morski isceljitelj“. Mišićno tkivo ovih mekušaca značajno se razlikuje od ostalih morskih plodova. Tako, u poređenju sa ribom, meso ovih mekušaca sadrži 5 do 8 puta više ugljenih hidrata, koji sa proteinima ili lipidima formiraju jedinjenja koja mogu podstaći imuni sistem čoveka i imaju antilipemični efekat. Tkiva sadrže prirodne, u vodi rastvorljive vitamine (B1, B2, B6, B3 PP, C, itd.) kao i vitamine rastvorljive u mastima (A, E, O, K, itd.).

Sistematska primena korbikula je veoma korisna u prevenciji infarkta miokarda i eliminaciji krvnih ugrušaka. Školjke sadrže supstance (taurin, glicin) koje regulišu metabolizam šećera i holesterola, kao i antioksidativna jedinjenja, neophodna za lečenje hipertenzije, artritisa, jetre i regeneraciju tkiva nakon zračenja.

 

Tkiva školjki bogata su kalijumom, selenom, jodom i fluorom.

 
Biomedicinska i klinička ispitivanja dokazala su da su ekstrakti iz svežih i smrznutih korbikula korisni kao efikasno profilaktičko ili pomoćno terapeutsko sredstvo za akutni toksični hepatitis i hronično oštećenje jetre.

Ekstrakti korbikula ispoljavaju hepatoprotektivnu aktivnost i utiču na funkcionalno stanje jetre. Oni normalizuju aktivnost jetrenih enzima, sprečavaju razvoj patoloških promena tipičnih za akutni hepatitis.

Stalni unos ekstrakta korbikula štiti unutrašnje organe od toksičnih oštećenja i pomaže obnovi jetre u hroničnom alkoholizmu.

Japanci veruju da je supa od korbikula efikasan lek za žuticu. Redovno konzumiranje supe od korbikula stimuliše regeneraciju ćelija jetre, normalizuje aktivnost jetrenih enzima, sprečava razvoj patoloških promena u ćelijskoj strukturi jetre, pa se preporučuje kod toksičnog i alkoholnog hepatitisa.

Japanska korbikula ulazi u sastav jedinstvenog proizvoda koji su razvili naučnici Dalekog istoka – BILANORM.

BILANORM

Za zaštitu i normalizaciju funkcije jetre

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Kako zaštititi zglobove?

Kako zaštititi zglobove? Ako vas ništa ne boli, to ne znači da ste zdravi. Ako vas zglobovi ne bole, ne...

Zašto kalcijum nije dovoljan?

Zašto kalcijum nije dovoljan? - Nedostatak kalcijuma nastaje iz dva razloga – ili ga premalo dolazi iz hrane, ili telo...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!