Istorija kompanije PharmOcean Lab

U 2025. godini navršiće se 100 godina od početka rada Pacifičkog istraživačkog instituta za ribarstvo i okeanografiju, koje je započelo proučavanje i istraživanje bioloških resursa mora i okeana na ruskom Dalekom istoku. 

Sve ovo vreme, naučnici su aktivno proučavali jedinstvena svojstva morskih organizama, identifikovali posebne jedinstvene biološki aktivne supstance koje mogu imati pozitivan uticaj na zdravlje ljudi. 

 Najplodniji period započeo je nakon što je tim naučnika 1979.godine dobio državnu nagradu SSSR-a za otkrivanje jedinstvenih svojstava peptida iz ganglija lignje. Od tog vremena naučnici su uspeli da naprave više od 45 patenata čiji su rezultati bili prvi lekovi - Krushitosan, Mekušci, Dnkalgin i Tinrostim.

2005. godine, 4. marta, osnovana je naša kompanija PharmOcean Lab, čija je glavna specijalizacija razvoj i proizvodnja bioaktivnih aditiva, prehrambenih i kozmetičkih proizvoda. Od tada se više pažnje poklanja i međunarodnoj saradnji sa pomorskim ekspertskim zemljama kao što su Japan, SAD, Koreja i druge. Zahvaljujući naučno orijentisanom pristupu i pažnji prema podacima međunarodnih naučnika, bilo je moguće razviti preparate koji su dobili najviše nagrade regionalnih, ruskih i međunarodnih izložbi i takmičenja.

Tokom ovog perioda, zajedno sa TINROM, razvijen je, patentiran i uveden u proizvodnju inovativni način (metod) prerade sirovina - enzimska hidroliza. Omogućava prenos prirodnih komponenti u lako svarljivo stanje, očuvanje prirodnih svojstva, čime se obezbeđuje visoka bioraspoloživost (do 95%) i efikasnost preparata.

Da bismo mogli sami da kontrolišemo proces u potpunosti, od ulova sirovina do proizvodnje gotovih proizvoda, 2014. godine otkupili smo farmaceutsku fabriku u Partizansku. Uspeli smo da obnovimo njegove performanse i obezbedimo radna mesta za stanovnike grada Partizanska.

YouTube video

Kao rezultat bliskog rada našeg istraživačkog centra, uz blisku naučnu podršku dalekoistočnih instituta i stranih stručnjaka, 2015. godine rođena je robna marka Doktor More. I od tada su naši preparati - Artrofiš, Imunostimul (Fukoidan jod), Sistem Očišćenja (Alginat Hitozan Jod), Ekstra Mladost (Ikra morskog ježa), Ekstra Snaga (Trepang i Kukumarija) i drugi počeli da se prodaju u apotekama širom zemlje.

Zasluženo priznanje bila je naša nagrada Zeleni krst – Preparat godine u nominaciji „Naučni napredak u borbi protiv prehlade i gripa“, koji je dobio Imunostimul (Fukiodan jod) 2017.godine.

Već nekoliko godina naši preparati se uspešno prodaju i u drugim zemljama - Doktor More možete kupiti u Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Uzbekistanu, kao i u Srbiji, Crnoj Gori i Češkoj.

U bliskoj budućnosti planiramo da našim korisnicima predstavimo nove preparate za održavanje zdravlja, šireći asortiman ne samo bioaktivnih suplemenata, već i lekova i kozmetičkih proizvoda

Danas naše preparate možete pronaći u apotekama, na veb sajtovima apoteka. I uvek ćemo vas rado posavetovati i odgovoriti na vaša pitanja