Oznaka proizvoda

Oznaka proizvoda: šta se krije iza nje i na šta treba obratiti pažnju

šta se krije iza nje i na šta treba obratiti pažnju

 

Stručnjaci koji govore u popularnim programima za potrošača postepeno nas navikavaju da pažljivo čitamo etikete. Prema utvrđenim pravilima, sve supstance koje su deo proizvoda su navedene u opadajućem redosledu. Problem je u tome što se svi natpisi obično štampaju sitnim slovima, što ne možete videti bez lupe, pored toga, neki proizvođači „zaboravljaju“ da pomenu ne najkorisnije sastojke svog proizvoda. Da ne govorimo o tome koliko na tržištu ima preparata koji nisu uopšte provereni, niti upisani u registar Ministarstva zdravlja

U ruskoj prehrambenoj industriji sve je regulisano državnim standardima (GOST), koji garantuju visok kvalitet hrane, tj. dodataka ishrani. Nažalost sada se često zamenjuju tehničkim uslovima (TU), kao pravilo, mnogo mekšim. TU omogućavaju proizvođačima da uštede na skupljim, ali korisnijim komponentama i zamene ih jeftinijim kolegama.

 

Sastav

 

Tačan sastav proizvoda se piše malim slovima, a reklamni slogani za privlačenje kupca su, naprotiv, veliki i svetli. Na primer, hleb od celog zrna zapravo sadrži mnogo više pšeničnog brašna nego integralnih žitarica. Jogurti „sa prirodnim bobicama i komadima voća“ u stvarnosti su mnogo više napravljeni od aroma, zgušnjivača i boja. Kritične reči „identično prirodnom“ maskiraju sintetičke komponente.

Umorni od hrane veoma sumnjivog sastava, kao i preparata, mnogi potrošači na Zapadu počeli su da odbacuju višekomponentnu hranu sa šarenim etiketama i ujedinili su se u pokret „No label“. Hrane se prirodnom hranom: mesom, ribom, povrćem, voćem, žitaricama. Nažalost, u savremenom svetu i ovaj pristup ne garantuje maksimalnu korist za telo: niko ne zalepi etiketu na jabuku ili paradajz sa listom đubriva kojim su hranjeni. Na pilećem mesu nećemo naći spisak hormona i antibiotika koji su pomogli ptici da brzo raste i ne oboli, itd.

U eri interneta i dostupnosti pregršt informacija, jako je bitno čitati i istražiti ono što želite da koristite u svojoj ishrani, jer stara poslovica glasi „Zdravlje na usta ulazi“.

 

Štetne supstance

 

Da bi smanjili štetu od štetnih supstanci koje apsorbujemo i snabdevali telo korisnim, stručnjaci stvaraju dijetetske suplemente. Naravno, i dijetetski suplementi nisu uvek toliko korisni kao što njihovi autori obećavaju, ovde takođe treba pažljivo proučiti sastav. I proučavanje sastava nije kraj, treba se informisati o kompaniji koja ga proizvodi, treba pogledati da li je upisan u registar dijetetskih suplemenata. Svaka kompanija koja svoj posao radi kako treba i kojoj je cilj da poboljša kvalitet života svojih potrošača će takve podatke objaviti bez ustručavanja, pokušaće da što bolje objasni svaku supstancu koju koristi i neće imati bombastične nalepnice, nego tekstove koji će vam pomoći da shvatite da li vam je takav suplement potreban.

 

Dijetetski suplementi

 

Dijetetski suplementi kompanije PharmOcean Lab, iz serije DOKTOR MORE imaju zaista prirodan sastav: to su ekstrakt mleča lososa, hrskavično tkivo lignji, raža, ajkula, ekstrakti algi i drugi morski hidrobionati reciklirani modernom tehnologijom. U opisu svih proizvoda, DOKTOR MORE navodi njihov tačan sastav, i ako pažljivo pročitate videćete da nema nikakvih aditiva sintetičkog porekla.

 

Patenti

 

Patentirani način proizvodnje, koji je proistekao iz dugogodišnjih istraživanja naučnika omogućio je da stanovništu ponudimo stvarno potpuno prirodne preparate (kao da ste vi ubrali alge u potpuno čistoj sredini i spremili je na pravi način). U pravljenju naših preparata otišli smo i korak dalje od drugih. Rađena su klinička istraživanja u zdravstvenim ustanovama, naši naučnici su objavili puno studija u eminentnim medicinskim časopisima, jednostavno sve je podređeno tome da se stanovnici mora na pravi način približe potrošačima jer su nam istraživanja pokazala da su njihove moći čarobne.

Zdravstveni kompleks ALGINAT HITOZAN JOD od DOKTOR MORE je pravi primer, pomoći će vam da očistite telo od štetnih supstanci, uključujući i one dobijene hranom, čiji su sastav sakrili beskrupulozni proizvođači, normalizuje probavne procese i pomaže kod bolesti gastrointestinalnog trakta.

ALGINAT HITOZAN JOD

Zdravo čišćenje organizma, lečenje creva i obnavljanje sopstvene mikroflore

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Kako ojačati imunitet?

  Kako ojačati imuni sistem i brzo se otarasiti simptoma prehlade?   Fukoidan jod naučni proboj u borbi protiv virusa...

Zašto nam treba kalcijum?

Zašto nam treba kalcijum? - Svi od detinjstva znaju da je kalcijum = jake kosti i zubi. To su nas...

Potencijal morskih krastavaca

Efikasnost preparata Doktor More   Potencijal morskih krastavaca... Zanimljiva svojstva pronađena su u porodici holoturium – kukumaria i trepanga, koje...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!