Ca Mg D3

2.000 рсд

Popunjavanje nedostatka kalcijuma

 • Povećanje gustine kostiju, prevencija osteoporoze
 • Jačanje nervnog sistema
 • Podrška endokrinom i imunološkom sistemu

Preporučuje se za upotrebu u slučaju:

 • Nedostatak kalcijuma, vitamina D i magnezijuma
 • Kompleksna pomoć za bolesti mišićno-skeletnog sistema (osteoporoza, prelomi, povrede itd.)
 • Karijes i propadanje zuba
 • Grčevi u mišićima
 • Slabost, hronični umor i smanjene radne sposobnosti
 • Povećan mentalni stres
 • Poremećaji spavanja
 • Hronični umor i apatija

Nedavno sprovedena studija koja je procenila ukupan uobičajeni unos kalcijuma i vitamina D pokazala je da preporučeni unos kalcijuma i vitamina D prati samo manje od 15% tinejdžerki, manje od 22% tinejdžera i muškaraca starijih od 50 godina i manje od 10% žena starijih od 50 godina! Zbog neuravnotežene ishrane i niske insolacije, oko 80% građana Republike Srbije ima nedostatak vitamina D. To negativno utiče na stanje kostiju, zuba, imunitet i opšte zdravlje.

Brojne međunarodne studije pokazale su da kombinacija kalcijuma sa vitaminom D smanjuje rizik od preloma, posebno kod populacija sa malim unosom. Opsežna nedavna analiza potvrdila je sigurnost ovih intervencija u preporučenim dozama.

Višekomponentna formula KALCIJUM MAGNEZIJUM D3 pomaže u održavanju zdravlja mišićno-skeletnog sistema, funkcionisanju nervnog sistema i održivosti imunog sistema.

Jedinstvenost kompleksa KALCIJUM MAGNEZIJUM D3 je u njegovoj apsolutnoj prirodnosti. Proizvod je napravljen od školjke ostrige, za čiju snagu je priroda stvorila optimalan sastav – tačan odnos kalcijuma, magnezijuma i vitamina D – hranljivih materija (nutrijenata), koje kvalitetno rade samo u prisustvu jedni drugih!

pokreće proces obnove tkiva, proizvodnje energije i aktivacije metabolizma.

Upotreba kompleksa pomaže u poboljšanju stanja kostiju i zubne gleđi, eliminiše grčeve mišića i povećan tonus krvnih sudova (vaskularni ton), ima snažan antioksidativni efekat i usporava starenje organizma, a takođe stimuliše aktivnu proizvodnju kolagena za poboljšanje stanja kože, kose i noktiju.

Kalcijum

 • Strukturni materijal od kojeg se formiraju zubi i kosti. Svake godine se u telu odrasle osobe obnovlja 20% koštanog tkiva, za to je potreban kalcijum u dovoljnim količinama, kao i magnezijum i vitamin D3, koji stvaraju optimalne uslove za njegovu apsorpciju.
 • Osim što utiče na koštani sistem, kalcijum je neophodan za funkcionisanje nervnog sistema i mišića, uz njegov nedostatak mogu se javiti grčevi i utrnulost prstiju.
 • Kalcijum normalizuje procese zgrušavanja (koagulacije) krvi, pomaže u smanjenju nivoa „lošeg holesterola“ i povećava zaštitni imunološki potencijal organizma.
 • Dopunjavanje kalcijuma u ​​telu je neophodno da bi se sprečila osteoporoza, zaštitili zubi od propadanja, a takođe i povećala gustina kostiju, koja sa godinama postaje krhka.

Magnezijum

 • Magnezijum je važan element u tragovima za celo telo, a posebno za apsorpciju kalcijuma, posredno stimulišući rast koštanog tkiva. Magnezijum je odgovoran za apsorpciju kalcijuma iz hrane i njegov ulazak u koštano tkivo: bez njih mišićno-skeletni sistem neće moći pravilno da funkcioniše. Nedostatak magnezijuma izaziva povećanje nivoa kalcijuma u ​​krvi, što dovodi do povećanog zgrušavanja krvi i drugih zdravstvenih problema.
 • Takođe, magnezijum jača kardiovaskularni sistem i normalizuje rad centralnog nervnog sistema, poboljšava san, smanjuje učestalost glavobolje, smanjuje razdražljivost i ima izražen dekongestivni efekat (smanjuje otok tkiva).

Vitamin D3

 • Do pre nekoliko decenija, vitamin D se smatrao nutrijentom neophodnim samo za normalan razvoj skeleta i zuba. Međutim, naučnici su dokazali da je „Sunčev vitamin“ odgovoran za održivost imuniteta, aktiviranjem zaštitnih ćelija za traženje i ubijanje virusa i bakterija.
  Pored toga, vitamin D je uključen u sintezu hormona radosti i zadovoljstva – dopamina, sprečavajući apatiju, loše raspoloženje, pa čak i depresiju kod starijih osoba.
 • Optimalni nivo vitamina D pomaže u suočavanju sa povećanim mentalnim zadacima, poboljšava pamćenje i koncentraciju, što je neophodna podrška školarcima, studentima i naučnim radnicima.
 • Zbog održavanja potrebnog nivoa kalcijuma u ​​krvi, vitamin D pomaže nervnom sistemu da radi nesmetano (bez prekida), a mišićima da održe snagu i tonus.
 • Ne može se zanemariti njegova uloga u održavanju hormonskog statusa. Vitamin D reguliše nivo šećera u krvi i insulina u krvi, a takođe stimuliše proizvodnju estrogena kod žena, povećavajući šanse za začeće.

I, na kraju, vitamin D, sa visokim antioksidativnim potencijalom, usporava proces starenja tela, pružajući aktivnu dugovečnost i visok energetski potencijal.

Prašak od školjke ostrige, magnezijum hlorid, vitamin D3 (holekalciferol)

Aktivni sastojci: 1 kapsula 2 kapsula %NRV
Kalcijum 209 mg 418mg 52
Magnezijum 30,8 mg 62,6 mg 17
Vitamin D3 5µg (200IJ) 10µg (400IJ) 200

GLUTENA

LAKTOZE

KONZERVANSA

BOJA I AROME

Vaše mišljenje nam je veoma važno!!

Recite nam šta Vi mislite...

Šta su drugi rekli

Još uvek nema sadržaja

×

Login

Register

A password will be sent to your email address.

Vaši lični podaci će se koristiti za obradu vaše porudžbine, podršku vašem iskustvu na ovoj veb stranici i u druge svrhe opisane na našoj stranici: politika privatnosti.

Continue as a Guest

Don't have an account? Sign Up

AKCIJA

ARTRO

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA