Ca Mg D3

2.000 рсд

Popunjavanje nedostatka kalcijuma

 • Povećanje gustine kostiju, prevencija osteoporoze
 • Jačanje nervnog sistema
 • Podrška endokrinom i imunološkom sistemu

Preporučuje se za upotrebu u slučaju:

 • Nedostatak kalcijuma, vitamina D i magnezijuma
 • Kompleksna pomoć za bolesti mišićno-skeletnog sistema (osteoporoza, prelomi, povrede itd.)
 • Karijes i propadanje zuba
 • Grčevi u mišićima
 • Slabost, hronični umor i smanjene radne sposobnosti
 • Povećan mentalni stres
 • Poremećaji spavanja
 • Hronični umor i apatija

Nedavno sprovedena studija koja je procenila ukupan uobičajeni unos kalcijuma i vitamina D pokazala je da preporučeni unos kalcijuma i vitamina D prati samo manje od 15% tinejdžerki, manje od 22% tinejdžera i muškaraca starijih od 50 godina i manje od 10% žena starijih od 50 godina! Zbog neuravnotežene ishrane i niske insolacije, oko 80% građana Republike Srbije ima nedostatak vitamina D. To negativno utiče na stanje kostiju, zuba, imunitet i opšte zdravlje.

Brojne međunarodne studije pokazale su da kombinacija kalcijuma sa vitaminom D smanjuje rizik od preloma, posebno kod populacija sa malim unosom. Opsežna nedavna analiza potvrdila je sigurnost ovih intervencija u preporučenim dozama.

Višekomponentna formula KALCIJUM MAGNEZIJUM D3 pomaže u održavanju zdravlja mišićno-skeletnog sistema, funkcionisanju nervnog sistema i održivosti imunog sistema.

Jedinstvenost kompleksa KALCIJUM MAGNEZIJUM D3 je u njegovoj apsolutnoj prirodnosti. Proizvod je napravljen od školjke ostrige, za čiju snagu je priroda stvorila optimalan sastav – tačan odnos kalcijuma, magnezijuma i vitamina D – hranljivih materija (nutrijenata), koje kvalitetno rade samo u prisustvu jedni drugih!

pokreće proces obnove tkiva, proizvodnje energije i aktivacije metabolizma.

Upotreba kompleksa pomaže u poboljšanju stanja kostiju i zubne gleđi, eliminiše grčeve mišića i povećan tonus krvnih sudova (vaskularni ton), ima snažan antioksidativni efekat i usporava starenje organizma, a takođe stimuliše aktivnu proizvodnju kolagena za poboljšanje stanja kože, kose i noktiju.

Kalcijum

 • Strukturni materijal od kojeg se formiraju zubi i kosti. Svake godine se u telu odrasle osobe obnovlja 20% koštanog tkiva, za to je potreban kalcijum u dovoljnim količinama, kao i magnezijum i vitamin D3, koji stvaraju optimalne uslove za njegovu apsorpciju.
 • Osim što utiče na koštani sistem, kalcijum je neophodan za funkcionisanje nervnog sistema i mišića, uz njegov nedostatak mogu se javiti grčevi i utrnulost prstiju.
 • Kalcijum normalizuje procese zgrušavanja (koagulacije) krvi, pomaže u smanjenju nivoa „lošeg holesterola“ i povećava zaštitni imunološki potencijal organizma.
 • Dopunjavanje kalcijuma u ​​telu je neophodno da bi se sprečila osteoporoza, zaštitili zubi od propadanja, a takođe i povećala gustina kostiju, koja sa godinama postaje krhka.

Magnezijum

 • Magnezijum je važan element u tragovima za celo telo, a posebno za apsorpciju kalcijuma, posredno stimulišući rast koštanog tkiva. Magnezijum je odgovoran za apsorpciju kalcijuma iz hrane i njegov ulazak u koštano tkivo: bez njih mišićno-skeletni sistem neće moći pravilno da funkcioniše. Nedostatak magnezijuma izaziva povećanje nivoa kalcijuma u ​​krvi, što dovodi do povećanog zgrušavanja krvi i drugih zdravstvenih problema.
 • Takođe, magnezijum jača kardiovaskularni sistem i normalizuje rad centralnog nervnog sistema, poboljšava san, smanjuje učestalost glavobolje, smanjuje razdražljivost i ima izražen dekongestivni efekat (smanjuje otok tkiva).

Vitamin D3

 • Do pre nekoliko decenija, vitamin D se smatrao nutrijentom neophodnim samo za normalan razvoj skeleta i zuba. Međutim, naučnici su dokazali da je „Sunčev vitamin“ odgovoran za održivost imuniteta, aktiviranjem zaštitnih ćelija za traženje i ubijanje virusa i bakterija.
  Pored toga, vitamin D je uključen u sintezu hormona radosti i zadovoljstva – dopamina, sprečavajući apatiju, loše raspoloženje, pa čak i depresiju kod starijih osoba.
 • Optimalni nivo vitamina D pomaže u suočavanju sa povećanim mentalnim zadacima, poboljšava pamćenje i koncentraciju, što je neophodna podrška školarcima, studentima i naučnim radnicima.
 • Zbog održavanja potrebnog nivoa kalcijuma u ​​krvi, vitamin D pomaže nervnom sistemu da radi nesmetano (bez prekida), a mišićima da održe snagu i tonus.
 • Ne može se zanemariti njegova uloga u održavanju hormonskog statusa. Vitamin D reguliše nivo šećera u krvi i insulina u krvi, a takođe stimuliše proizvodnju estrogena kod žena, povećavajući šanse za začeće.

I, na kraju, vitamin D, sa visokim antioksidativnim potencijalom, usporava proces starenja tela, pružajući aktivnu dugovečnost i visok energetski potencijal.

Prašak od školjke ostrige, magnezijum hlorid, vitamin D3 (holekalciferol)

Aktivni sastojci: 1 kapsula 2 kapsula %NRV
Kalcijum 209 mg 418mg 52
Magnezijum 30,8 mg 62,6 mg 17
Vitamin D3 5µg (200IJ) 10µg (400IJ) 200

GLUTENA

LAKTOZE

KONZERVANSA

BOJA I AROME

PRE UPOTREBE POSAVETUJTE SE SA LEKAROM!

Rešenje

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Kako zaštititi zglobove?

Kako zaštititi zglobove? Ako vas ništa ne boli, to ne znači da ste zdravi. Ako vas zglobovi ne bole, ne...

Morska medicina

Morska medicina. Upotreba lekova dobijenih iz životinjskih tkiva pre pola veka pripisivana je atributima nadrilekarstva. Ipak, tokom proteklih nekoliko vekova,...