Peptidi jednostavnim jezikom

Peptidi jednostavnim jezikom. Za zdravlje i šire.

Za zdravlje i šire.

Arhitekte ljudskog tela

 

Ceo život je peptid. peptida i DNK. Pa evo nas – nikada ih nismo videli, ali ispada da oni čine nas onakvim kakvi jesmo. DNK je kao Hogvorts biblioteka, gde se čuvaju sve informacije o nama i našim organima. A peptidi posećuju DNK i preuzimaju znanje iz nje, koje emituju onima kojima je to znanje trenutno potrebno. Znanje čini osnovu sinteze proteina, od kojih smo svi napravljeni.

U osnovi, peptidi su supstance čiji se molekuli sastoje od dve ili više aminokiselina. Postoje peptidi i hladniji, čiji se lanci sastoje od 10-20 aminokiselina. To su oligopeptidi-oligarsi sveta peptida. Ako se u lancu nalazi više od 50 aminokiselina, peptid raste do zvanja proteina jednog od makromolekula našeg tela. To jest pravilo je: aminokiseline – peptidi – proteini.

 

Peptidi

 

Peptidi su samo prirodni. Ne možete mesiti Periodni sistem u određenoj proporciji i stvoriti ih. Mogu se sintetizovati, ali samo na osnovu druge organske materije. Postoji veliki broj peptida – što nije iznenađujuće, jer postoji više od 500 samih aminokiselina, od kojih se peptidi sastoje. Shodno tome, postoji beskonačno mnogo opcija za povezivanje aminokiselina jedne sa drugom da bi se formirao peptid. Ali uobičajeno je izdvojiti nekoliko velikih grupa kako bi se njihova raznolikost nekako dovela u red.

  • Hormonalni peptidi. Odgovoran za brzinu regeneracije ćelija. Na primer, kada se poseče prst, peptidi su ti koji obaveštavaju organe „odgovorne za…“ da je neophodno započeti proces „popravke“.
  • Neupropeptidi. Kontrolišu fiziološke procese. Smatra se najmanje proučavanom grupom peptida. Sintetišu se u ukupnoj masi u hipofizi i hipotalamusu. Najpoznatiji od njih je oksitocin, koji stimuliše kontrakciju glatkih mišića i laktaciju.
  • Imunološki peptidi. Logično je da su oni odgovorni za imuni sistem našeg tela. Poznatiji naziv za ovu grupu je antitela, odnosno proteinska jedinjenja aminokiselina ujedinjena peptidnim vezama.

Ti si moja lična sorta peptida.

 

Svaka od brojnih vrsta peptida ima svoju usku specijalizaciju. Multitasking nije njihova jača strana. Mehanika formiranja peptida je ista za sva živa bića. Upravo je ovo otkriće omogućilo naučnicima da nauče kako da sintetišu različite vrste peptida iz životinja i biljaka.

Sa godinama, sinteza peptida se smanjuje – samo se broj bora i lekova na polici povećava. To jest, proteina, glavnog građevinskog materijala za naše telo, postaje sve manje.

Shodno tome, smanjuje se broj imunoloških peptida, otvarajući vrata bolestima i drugim nevoljama. Ljudski imuni sistem je jedan od najsloženijih. O uticaju tako popularnih interferona se još uvek raspravlja, a tačke gledišta su potpuno polarne.

 

Imunitet

 

Tradicionalni način podizanja imuniteta bez lekova je more. Naučno je dokazano da je morska voda po sastavu bliska ljudskoj krvi. Nije ni čudo, jer smo na kraju svi izašli/ispuzali iz vode. Na Dalekom istoku, još u sovjetsko vreme, otvoreno je nekoliko instituta koji su proučavali mogućnosti morske flore i faune i kako pojedini sastojci dobijeni od njih mogu uticati na zdravlje ljudi. Takvi razvoji su se, po pravilu, odvijali u interesu odbrambene industrije i testirani su u stresnim uslovima – nakon izlaganja radioaktivnim supstancama, pri radu u ekstremnim situacijama, nakon ronjenja na velike dubine i tako dalje.

Mnogi od tih razvoja činili su osnovu morskih zdravstvenih kompleksa. Konkretno, otkriveno je da su ganglije lignje odgovorne za njihov imuni sistem i osiguravaju opstanak čak i na veoma velikim dubinama.

Ganglije lignje su nervni čvorovi, ili nakupine nervnih ćelija. Optičke vizuelne ganglije pacifičke lignje su najveći deo njenog mozga, nalaze se u njenoj glavi, direktno iza očiju, u posebnoj gustoj ljusci.

 

Peptidi

 

Peptidi dobijeni od njih su „prijateljski“ prema ljudskim i sposobni su da aktiviraju ćelijski imunitet, pomažući da se poveća otpor tela na spoljne negativne faktore.

Kao što znate, u našem telu postoje makrofagi koji su odgovorni za apsorpciju i obradu virusa i patogenih bakterija. Tokom istraživanja otkriveno je da peptidi na bazi ganglija lignje stimulišu aktivnost makrofaga, prisiljavajući ih da apsorbuju patogene bakterije.

Upotreba kompleksa morskih peptida može značajno smanjiti period bolesti i osetiti poboljšanje već 2. dana prijema. Aktiviranje sopstvenog imuniteta smanjuje rizik od komplikacija i smanjuje manifestaciju herpetičnih erupcija, čija je pojava često povezana sa padom odbrambenog sistema organizma.

More čuva mnoge tajne i blago za naše zdravlje i lepotu.

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Potencijal morskih krastavaca

Efikasnost preparata Doktor More   Potencijal morskih krastavaca... Zanimljiva svojstva pronađena su u porodici holoturium – kukumaria i trepanga, koje...

Zašto nam treba vitamin D

Vitamin D kraju 2022. godine, najverovatnije će moći da se kvalifikuje za nagradu "najbolja kupovina".   Pored svojih "klasičnih" svojstava...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!