Podvodni svet – neverovatno okruženje

Zaštitni znak „Doktor More„, pod kojim se mogu naći naši proizvodi, rezultat je entuzijazma ruskih naučnika, koji su od sovjetskih vremena istraživali i pronalazili nova svojstva stanovnika dubokog mora. Život na Zemlji izašao je iz svetskih okeana. Njegovi stanovnici su tokom više miliona godina nosili svoje sposobnosti za preživljavanje u ekstremnim uslovima, do neverovatne adaptacije i samoregulacije telesnih sistema. Upravo su ova svojstva dala podsticaj proučavanju svojstava stanovnika mora radi poboljšanja ljudskog zdravlja.

U preparatima koristimo aktivne supstance podvodnog biljnog i životinjskog sveta: ajkule, raže, trepang, morski jež, smeđe morske alge, sve vrste lososa, razne školjke, lignje, alge, ascidije (to je nešto slično morskom paradajzu koji raste na korenima).

Počeci proučavanja morske farmakologije u Sovjetskom Savezu bili su naučnici sa Dalekog istoka – tamo je delovalo nekoliko velikih naučnih centara, uključujući Akademiju nauka i odvojene institute koji nisu bili deo njenog sistema. Proučavali su svojstva morskog života. Većina razvoja u to vreme bila je posvećena, začudo, odbrambenoj industriji, gde su naučnici tražili supstance za preživljavanje u ekstremnim uslovima i brzi oporavak.

Na primer, jedno od otkrića su svojstva optičkih ganglija ili optičkih nerava lignje. Činjenica je da sadrže kompleks malih molekula peptida i slobodnih aminokiselina: asparagin, glutamin, lizin i taurin.

Ovaj kompleks (na Dalekom Istoku je poznat pod nazivom „Tinrostim“ ili „Imunostimul“, a kod nas FUKOIDAN JOD) ima stimulativni efekat na imunitet ne samo kod virusnih bolesti, već čak i kod trovanja hemijskim oružjem.

Pored toga, ganglije sadrže enzim acetilholinesterazu u velikim količinama, koji obezbeđuje proces neuromuskularnog prenosa. Što su brži nervni impulsi, potrebno je više acetilholinesteraze i veća je njegova aktivnost. A pošto se lignje brzo kreću, a glavni čulni organ imaju vid – koncentracija i aktivnost ovog enzima u njihovim optičkim nervima je rekordna među ostalim stvorenjima.

Zahvaljujući ovom daru prirode, lignje opstaju na velikim dubinama i na niskim temperaturama. Naučnici su odlučili da koriste ova svojstva za promociju zdravlja ljudi. Sada ove peptide koristimo u imunološkom preparatu koji se preporučuje za prehladu i koronavirus.

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu, zato što nismo kao drugi, zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka, zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI

Zaštitni znak "Doktor More", pod kojim se mogu naći naši proizvodi, rezultat je entuzijazma ruskih naučnika, koji su od sovjetskih vremena istraživali i pronalazili nova svojstva stanovnika dubokog...

Opširnije
Da bismo sačuvali svojstva supstanci, istih ganglija, primenjujemo metodu enzimske hidrolize i sušenja zamrzavanjem. Hidroliza je hemijska reakcija razgradnje supstance na molekule.

Opširnije
Veliki deo naših preparata je razvoj koji je sakupljao prašinu u naučnim institutima od sovjetskih vremena. Postoji takva riznica koju još uvek nismo iscrpili. Pratimo trenutna dostignuća nauke...

Opširnije
Sirovine kupujemo od lokalnih dalekoistočnih ribarskih preduzeća. Oni imaju koristi od toga da ga prodaju, jer kao što smo ranije rekli, to je otpad od reciklaže.

Opširnije
Proizvodnja se nalazi u gradu Partizansk, Primorski kraj. Udaljeno je 50 km od nalazišta. Na kraju postojanja Sovjetskog Saveza ovde je izgrađena gerilska hemijsko-farmaceutska fabrika..

Opširnije
Pridružili smo se redovima NTI kompanija i zatražili od Fondacije za unapređenje inovacija da nam pruži podršku u razvoju koji je godinama skupljao prašinu i zahtevao slojeve novih naučnih...

Opširnije

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Kako brzo izgubiti težinu?

i ne dobiti je ponovo?   PROGRAM MRŠAVLJENJA   Pitanje gubitka težine je relevantno za prilično veliki broj stanovništva Srbije,...

Keto dijeta – zašto funkcioniše?

Keto ishrana aktivno korača širom planete, privlačeći ljude širom sveta u svoje redove. Obožavaoci dijete sa prevlašću masti su obični...

Kako zaštititi zglobove?

Kako zaštititi zglobove? Ako vas ništa ne boli, to ne znači da ste zdravi. Ako vas zglobovi ne bole, ne...