Pozitivnost tela (Body Positive)

 

Kako definisati granice razumnog?

 

Tolerancija je novi trend 21. veka. Svi težimo da budemo tolerantni, lojalni i politički korektni. Voleti i prihvatiti sebe onakvima kakvi jesmo. To je dobro i tačno, ali još uvek postoji granica između prihvatanja prijatno zaobljenih oblika i tolerancije na gojaznost, što izaziva rizik od velikog broja bolesti.

A sa buketom kardiovaskularnih problema, dahom i prekomernim pritiskom – ne do pozitivnosti tela.

Ipak, nedostatak odgovarajuće popularizacije adekvatne težine dovodi do takvih tužnih činjenica:

 

SZO

 

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) već je prepoznala gojaznost kao neinfektivnu epidemiju. Pandemija koronavirusa i prisilna samoizolacija pojačali su ovaj trend. Porast psiholoških problema i depresivnih stanja često dovodi do stresnog prejedanja i poremećaja u ishrani.

Posebnu zabrinutost izaziva praktično explozivan porast broja dece i adolescenata sa prekomernom težinom, koji istovremeno odbijaju da to smatraju problemom.

Opšte ubrzanje ritma života izaziva razvoj kulture u kojoj grickalice u pokretu i poluproizvodi postaju deo načina života.

U velikoj većini slučajeva gojaznost nije povezana sa medicinskim problemima – oni se javljaju kao posledica prekomernog opterećenja tela.
Glavni uzrok gojaznosti je neravnoteža između toga koliko kalorija trošimo i koliko dobijamo. Svi to razumeju, ali nemaju svi snagu volje da preokrenu tu ravnotežu u korist smanjenja kilograma. Uzmite svoj život u svoje ruke, zatvorite usta, zaključajte frižider i ne pretvarajte se u zlu i gladnu osobu – za to morate imati značajnu snagu volje i odlučnost.

Post kao stav, „potrošiti više nego što dobijate“, inače je kontraindikovan za većinu ljudi. A nije čak ni rizik od sloma, već vrlo teške perspektive kršenja gastrointestinalnog trakta. A ulceratori i gastritičari uopšte treba da zaborave na reč „glad“, jer prekomerno lučenje želudačnog soka dovodi do iritacije sluzokože i pogoršava postojeće probleme.

 

Prevari me

 

Svi proizvodi za mršavljenje zasnivaju se na varanju. Da-da, to je na njemu. Neki pokušavaju da prevare stomak, drugi mozak. Svi se ponašaju drugačije. A posledice varanja su takođe različite.

Sredstva koja deluju na mozak, čineći ga da signalizira da je telo puno, zaista deluju. Dobro rade. Toliko dobro da izazivaju zavisnost, pa su stoga zabranjeni za slobodnu prodaju u većini zemalja. Oni se proizvode na bazi sibutramina, koji je zauzvrat derivat amfetamina, a amfetamin je već… onda verovatno ne možete nastaviti. Mozak je generalno slabo razumljiva stvar, a ako je prekomerna težina posledica čestih putovanja do frižidera i lenjosti, bolje je ne intervenisati u njegovom radu.

 

Druga opcija je prevariti stomak.

 

To jest, ne dozvoliti da se višak masti apsorbuje u našem telu. Međutim, odmah je vredno zapamtiti – razumno ograničenje ishrane i dalje će se morati pridržavati.

Samo smanjenje količine konzumirane hrane sa blokatorima kalorija biće lakše. Mehanizam delovanja blokatora kalorija je jednostavan – kada uđu u stomak, nabreknu, zauzimaju slobodan prostor i počnete da jedete u manjim količinama. Ali blokatori blokatora se ne slažu. Najčešći su proizvodi na bazi mikrokristalne celuloze.

Imaju sposobnost da nabreknu u organizmu, stvarajući osećaj sitosti, i… zapravo, sve. Iako se i dalje koristi kao sorbent, ako ste iznenada slučajno popili žestoko piće ili ste nešto pogrešno pojeli, neće delovati, a povrediće sluzokožu vaših creva, želuca… Ima koristi od mikrokristalne celuloze – ali je čisto simptomatska, pomoći će u uklanjanju toksina, ali neće doneti koristi za želudac i creva.

Proizvodi na bazi hitozana smatraju se sorbentima nove generacije. To ne znači da je neophodno, sećajući se biologije i hitinskih integumenata, početi da hrskate bubašvabe.

 

Hitozan

 

Hitozan i preparati zasnovani na njemu brzo dobijaju na popularnosti, a najcenjeniji izvor hitozana su ljuske delikatesnih kraljevskih rakova. Inače, sam hitozan se koristi ne samo kao sorbent. Zbog svoje visoke sposobnosti zarastanja rana, hitozan se koristi u hirurgiji opekotina i gnoja, kao I u kompleksnoj terapiji za lečenje bolesti gastrointestinalnog trakta.

Kao i celuloza, hitozan nabubri u stomaku, pretvarajući se u gel i stvara osećaj sitosti. Međutim, istovremeno ima i lekovito dejstvo na sluzokožu, pa će pomoći u smanjenju težine i apetita, čak i kod onih koji su kontraindikovani u tradicionalnom „gubitku težine“.

Sa stanovišta svojih svojstava, hitozan je najperspektivniji sastojak za sistematsku korekciju težine sa produženim rezultatom.

Zanimljivo je da se hitozan sa najvišim stepenom prečišćavanja proizvodi upravo u Rusiji i predstavljen je u apotekama zemlje u različitim oblicima i kombinacijama koje imaju za cilj da maksimiziraju efekat njegovog unosa.

 

PharmOcean Lab

 

Kompanija PharmOcean Lab se dugi niz decenija trudi da kroz naučni rad i istraživanja stanovništvu omogući da imaju pristup hitozanu u pravom obliku, koji će im doneti samo benefite i baš taj hitozan je stigao i do Srbije. Kompleks ALGINAT HITOZAN JOD je savršen izbor za detox organizma, a HITOZAN 85% je preparat koji će dobro doći svakoj osobi koja želi da se oslobodi viška masti.

HITOZAN 85%

Za čišćenje oraganizma od viška masti i holesterola Korekcija i gubitak težine, kontrola apetita

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Voće, težina i geometrija

Ishrana prema vrsti figure za smanjenje težine.   Svi smo jedinstveni i individualni. Zato se omražena mast u našem telu...