Recite mi, doktore, čemu služi Omega-3?

Recite mi, doktore, čemu služi Omega-3?

Ako je masnoća toliko štetna, zašto nutricionisti i lekari savetuju uključivanje Omege-3 u svakodnevnu ishranu?

Da, savetuju, jer bez ovih polinezasićenih masnih kiselina (PMK) zastaju najvažniji biohemijski procesi, uključujući metabolizam, cirkulaciju krvi i rad mozga, jer je PMK glavni “građevinski materijal” za ćelije tela.

Omege održavaju aktivnost belih krvnih zrnaca suprotstavljenih virusima i bakterijama, bore se protiv upala i stimulišu imunitet, jačaju nervni sistem i brinu o stanju kostiju, zglobova i mišića, postavljaju zaklopku depresije i podižu raspoloženje, nadgledaju sadržaj šećera u krvi i snabdevaju telo energijom.

 

Za kardiovaskularno zdravlje

 

omega-3 PMK su jednostavno neophodni! Dokazano je da mogu smanjiti nivo homocisteina, zbog čega se krvni ugrušci formiraju u krvi, i ispirati „loš“ holesterol — krivac za aterosklerozu, hipertenziju, koronarnu bolest srca, moždani udar i srčani udar.
Omega je najbolja devojka, žena.

Jaka sjajna kosa, jaki nokti, sjajna koža bez bora i osipa i bez PMS-a i klimakterične „oluje“. Budućim majkama će pomoći da izdrže i rode zdravu i inteligentnu bebu, jer PMK učestvuju u formiranju mozga, nervnog sistema, vida i drugih vitalnih organa fetusa.

Omega-3 masne kiseline će sačuvati zdravlje genitourinarnog sistema jačeg pola, zaštititi od adenoma prostate i podržati plodnost i mušku snagu.
Za decu, nedostatak omega preti kašnjenjem u razvoju, čestim prehladama, povećanim umorom, smanjenom memorijom i koncentracijom pažnje.
Omega je u masnoj morskoj ribi, orasima, lanenom ulju, ali količina PMK koju dobijamo hranom je premala da bi se nosila sa svim zadacima koje omege mogu.

 

Kako shvatiti da je vreme da dopunite zalihe Omega 3 u telu?

 

Naučno, morate proći test krvi iz vene na Omega-3 index. Indikator veći od 8% sugeriše da je PMK u vašem telu dovoljna i da se ne plašite kardiovaskularnih bolesti, od 4,1 do 7,9% – postoji stvarni rizik, a ako je manje od 4%, vreme je da uključite alarm i trčite kod lekara.
Ali naše telo je mudro uređeno, on će i sam znati da mu nedostaju Omega-3 masne kiseline.

Evo 7 glavnih markera:

Prepoznajete sebe?

Hitno je potrebna pomoć!

Danas do 80% stanovništva pati od deficita Omega-3.

 

Optimalna doza za zdravlje je 2 g PMK, maksimalno dozvoljena — ne više od 5 g dnevno, a Rospotrebnadzor smatra da PMK treba da čini 1-2% dnevne količine kalorija (1 g oko 9 kcal).

Malo je verovatno da se losos ili morski plodovi razmeću na vašem trpezarijskom stolu 3 puta nedeljno. A riba sada nije ona koja je preskočila masnoću u plavom moru-okeanu-u većini slučajeva je hranjena na kombinovanoj hrani sa različitim sumnjivim aditivima u veštačkom vodenom telu.

Najbolji način je uzimanje omega-3 preparatima. Iako ovde morate biti pažljivi i prilikom izbora obratiti pažnju na izvor sirovina i oblik oslobađanja. Najbolja opcija je omega iz divlje male morske ribe ili lignje u fosfolipidnom obliku. Upravo takve sirovine koristimo za proizvodnju Omege.


Bezuslovni lider (i veoma redak gost na tržištu dijetetskih suplemenata) je omega iz jetre lignje, jer tamo, osim PMK, postoje alkil — glicerinski estri, što znači da je efikasnost preparata poboljšana. Istina, rad sa takvim sirovinama je skup i problematičan, ali za Doktor More zdravlje potrošača je iznad svega, zbog čega smo jedini proizvođač u Rusiji koji proizvodi omegu iz jetre divljih komandorskih lignji i to u obliku fosfolipida, TIHOOKEANSKA OMEGA 3 + AGE

OMEGA 3 + AGE KOMPLEKS

Fosfolipidni oblik. Iz jetre divljih lignji. Podrška i poboljšanje kardiovaskularnog, imunološkog i nervnog sistema.


Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Najefikasniji način detoksikacije uma

Počnite da vežbate   Detoksikacija uma... Najlakši, najjeftiniji i najefikasniji način detoksikacije uma je fizička aktivnost. To možete izvesti vrlo...

Zastoj žuči

KOJI SU TO GLAVNI SIMPTOMI I STANJA LJUDSKOG TELA, KOJI MOGU BITI DIREKTNO POVEZANI SA NEDOSTATKOM MIKRONUTRIJENATA tj. MIKROELEMENATA?  ...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!