Reset – Kako resetovati život?

Reset - Kako resetovati svoj život

Reset… Biću iskrena prema vama. Ova poslednja dva dana su bila teška. Kao da sam zaglavljena u neizbežnoj kolotečini. Međutim, još nisam spremna da se pomirim sa porazom. Naučila sam nekoliko stvari tokom godina koje su mi pomogle da razbijem stare obrasce u zamenu za nove.

Ako se i vi osećate kao da ste zaglavili u kolotečini, ovaj članak je za vas. Podeliću sa vama nekoliko načina na koje možete potpuno resetovati svoj život za samo nekoliko dana.

 

Reset – Kako to uraditi?

 

Postoje tri stvari koje treba da uradite da biste resetovali svoj život:

  • prekinite sa starim navikama,
  • promenite svoje okruženje,
  • proširite svoju zonu udobnosti.

Prvi korak ka resetovanju svog života je razbijanje starih navika. Navike koje imate danas su one koje su vas dovele do mesta gde ste sad. Ako želite da promenite svoj život, morate promeniti svoje navike.

Najbolja knjiga koju mogu da preporučim na ovu temu je Atomske navike Džejmsa Klira. To je sjajno štivo koje razlaže proces razvoja navika na lako razumljiv način. Ukratko, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste prekinuli stare navike.

Prvo, morate da identifikujete navike koje želite da promenite. Kada saznate koje navike želite da promenite, morate da napravite plan kako ćete ih promeniti. Postoji nekoliko različitih načina da promenite navike. Jedan od načina je da jednostavno prestanete sa tom navikom. Ovo je lakše reći nego učiniti, jer se sve naše navike razvijaju kroz obrasce ponašanja. Veliki deo naših navika pokreću druge navike.

Recimo da ste stekli naviku da jedete kasno uveče. Ta aktivnost vas dovodi do toga da osećate da imate više energije kada bi trebalo da spavate. Kao posledica toga javlja se navika da gledate TV noću. I onda završite u krevetu u 3 ujutro. Ovo je tipičan način na koji se navike razvijaju, pokreću ih prethodne. Uz to, potpuno odbacivanje određenih obrazaca ponašanja često je najefikasniji način da se prekine sa nekom navikom.

Drugi način da promenite rutinu je da je zamenite nekom novom. Ovo je mnogo bolja opcija na duže staze. Uzmimo naš prethodni primer: umesto da jedete kasno uveče, možete tu aktivnost zameniti čitanjem. Kada čitate, TV vas vizuelno ne stimuliše i zauzvrat ćete prirodno postati pospaniji. Ova jednostavna zamena može da izbaci 3 loše navike u jednom potezu.

 

Promena vašeg okruženja

 

Vaše okruženje može imati ogroman uticaj na vaše ustaljene obrasce ponašanja. Ako ste okruženi stvarima koje podstiču loše navike, biće veoma teško da ih prekinete. Zato je važno načinite reset i promenite svoje okruženje, ako želite da promenite svoje rutine. Pod tim se ne misli da morate da se odselite u drugu zemlju ili napustite posao, već da okruženje u kojem se nalazite promenite kroz promenu vaših navika. Videćete, i ljudi oko vas će vas slediti.

Ovakav princip možete primeniti na svoj život. Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste promenili svoje okruženje. Prvo, morate ukloniti stvari iz svog okruženja koje podstiču loše navike. To bi moglo značiti da se oslobodite nezdrave hrane, alkohola ili cigareta. To takođe može značiti da se oslobodite ometanja, kao što su telefon ili TV.

Ponekad to može značiti i iseljenje iz roditeljske kuće. U drugim slučajevima to može značiti promenu lokacije na kojoj radite. Nije važno šta je, ako ne radi za vas – promenite to. Zamenite opuštenu šipku teretanom. Izbrišite Glovo i Walt sa svog telefona i nabavite povrće. Učlanite se u biblioteku. Samo napravite reset i promenite stvari. Obećavam da će se život promeniti!

 

Reset - Kako resetovati svoj život

 

Reset – Izađite iz svoje zone komfora

 

Vaša zona udobnosti tj. komfora je oblast vašeg života u kojoj se osećate sigurno i bezbedno. To je ćebe koje vas štiti u vašem krevetu. To je oblast u kojoj znate šta da očekujete i gde se osećate prijatno i pod kontrolom. Međutim, vaša zona udobnosti je takođe oblast u kojoj ćete najverovatnije ostati zaglavljeni. Pruža lažni osećaj sigurnosti koji je udoban samo u vašem trenutnom stanju. Istina je da ste zarobljeni u tome. Kako Tom Bilyeu kaže:

 

zona komfora je mesto gde snovi umiru“.

 

Šta ovo znači?

 

To znači da vas boravak u zoni udobnosti sprečava da ostvarite svoj potencijal. To vas drži u strahu od stvari za koje znate da želite da radite. Ako želite da promenite svoj život, morate da uništite svoju zonu udobnosti. To znači da radite stvari koje vas plaše, da rizikujete. To znači svakodnevno suočavanje sa strahom.

 

Reset – Da li je ovo lako?

 

Ne. Inače bi svi to uradili. Ali verujem da je neophodno. Usput, ne moraju to biti radikalne, velike promene, to bi moglo značiti bilo šta. Ne kažem da treba da se borite sa tigrom golim rukama. To bi moglo značiti nešto tako jednostavno kao javni govor. To bi moglo biti nešto što će promeniti život kao što je pokretanje posla. Ili čak nešto zabavno kao putovanje u novu zemlju.

 

Reset - Kako resetovati svoj život

 

Zona udobnosti

 

Vaša zona udobnosti je sila koja vas drži tamo gde jeste! Stoga je proširenje zone vaša karta za rast i promene. Kada prkosite svojoj zoni udobnosti, primorani ste da naučite nove stvari i da prevaziđete svoje strahove. To vas stavlja u poziciju da se prilagodite svom okruženju i pomaže vam da stvorite nove navike. Ovako menjate svoj život.

Zaista se nadam da vam moje reči pomažu da se pokrenete, jer kolotečina nas čini slabim i ranjivim. I to ne samo u psihičkom, nego i u fizičkom smislu.

Da bi se fizički pokrenuli najlakše je očistiti organizam od svega lošeg što nažalost skupljamo svaki dan. U tome vam može pomoći naš ALGINAT HITOZAN JOD, broj jedan prirodni detoks kompleks u Srbiji!

ALGINAT HITOZAN JOD

Zdravo čišćenje organizma, lečenje creva i obnavljanje sopstvene mikroflore


Pročitali ste članak:“Reset – Kako resetovati život?“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Morski specijaliteti francuske kuhinje

Morski specijaliteti francuske kuhinje. Francuska se nalazi među prvih deset zemalja sa najdužim životnim vekom. Njena kuhinja je sjajan predstavnik...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!