Retka stolica

Retka stolica - KOJI SU TO GLAVNI SIMPTOMI I STANJA LJUDSKOG TELA, KOJI MOGU BITI DIREKTNO POVEZANI SA NEDOSTATKOM MIKRONUTRIJENATA tj. MIKROELEMENATA?

KOJI SU TO GLAVNI SIMPTOMI I STANJA LJUDSKOG TELA, KOJI MOGU BITI DIREKTNO POVEZANI SA NEDOSTATKOM MIKRONUTRIJENATA tj. MIKROELEMENATA?

 

Retka stolica (Dijareja) – Proliv u stvari predstavlja neku vrstu odbrambene reakcije kojom organizam pokušava iz sebe da izbaci štetne materije. S tim što taj mehanizam nije savršen i treba mu naša pomoć da bi bio efikasan.

 

Šta izaziva dijareju?

 

 1. Virusi (rota virus kod dece je jedan od najčešćih).
 2. Na drugom mestu su bakterije i paraziti koji se preko zagadjene hrane i vode mogu uneti u organizam. Najčešće bakterije koje uzrokuju dijareju su Salmonella, Shigella, Campylobacter. Tu je naravno i Clostridium difficile, koja obično pravi problem nakon upotrebe antibiotika.
 3. Upotreba antibiotika takođe može da dovede do dijareje, jer se njihovom prekomernom upotrebom remeti normalna fiziološka flora creva, to jest narušava se balans izmedju dobrih bakterija koje nastanjuju creva,  što omogućava da se razmnože mikrooraganizmi koji izazivaju ovu neprijatnu pojavu.
 4. Od parazita treba pomenuti Giardia lamblia, Cryptosporodium i E. hystolitica.
 5. Intolerancija na laktozu i večtački zasladjivači takodje predstavljaju jedan od uzroka.
 6. Naravno tu su i ozbiljnija oboljenja digestivnog trakta kao što su ulcerozni kolitis, Kronova bolest, celijakija, iritabilni kolon, takođe hirurške intervencije mogu biti razlog da se javi dijareja.

 

Retka stolica – rešenje

 

Najpotrebniji mikroelementi koji će potpomoći da ne dođe do dijareje su CINK i KALIJUM. Njihov deficit u organizmu dovodi do disbalansa u crevima i pojave retke stolice.

 

Pročitali ste „Retka stolica“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Efikasnost preparata Doktor More

Efikasnost preparata Kako more leči?   Efikasnost preparata. "More leči sve bolesti", udahnuti morski vazduh, otići na otvorenu beskrajnu vodu,...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

 • zato što nismo kao drugi, 
 • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
 • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
 • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
 • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!