Simptomi prostatitisa kod muškaraca i načini lečenja

Simptomi prostatitisa kod muškaraca … Prostata (ili prostatna žlezda) se često naziva drugim srcem muškarca, i to sa dobrim razlogom. Ovaj veoma mali (od 20 do 50 g) organ je od najveće važnosti za muški reproduktivni sistem. Od normalnog funkcionisanja prostate ne zavise samo seksualne sposobnosti i seksualna funkcija, već i fizičko i psihičko zdravlje celog tela muškarca.

Glavne funkcije prostate:

  • Obezbeđivanje aktivnosti i vitalnosti sperme.
  • Proizvodnja sekreta koji se sastoji od enzima, proteina, masti i hormona neophodnih za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema.
  • Kontrakcija mišića prostate obezbeđuje ejakulaciju.
  • Učestvuje u regulaciji proizvodnje testosterona.
  • Obezbeđuje potpunu erekciju.

Da biste održali zdravlje prostate, morate se pridržavati nekoliko pravila:

  • Ne dozvolite hipotermiju – ne sedite dugo na hladnom, toplo se oblačite u hladnom vremenu, ne kupajte se u hladnoj vodi bez posebne pripreme.
  • Dodati u svakodnevni život fizičke aktivnosti i motoričke aktivnosti, sedentarni način života doprinosi stagnaciji krvi u karličnim organima, a kasnije i razvoju zapaljenskih procesa u prostati.
  • Vodite redovan seksualni život, to održava prostatu u dobrom stanju. Međutim, preporučljivo je izbegavati krajnosti: produženu apstinenciju i previše nasilnu seksualnu aktivnost koja negativno utiče na funkcije žlezde.
  • Jedite dobro (pročitajte više u tekstu „Koji vitamini su neophodni za zdravlje muškaraca?“).

 

Muškarci i simptomi prostatitisa

 

Ranije su se problemi sa prostatom javljali, po pravilu, kod muškaraca starijih od 40-50 godina. Sada su ove bolesti postale mlađe, međutim, kao i mnoge druge. To je uglavnom zbog sedentarnog načina života i loše ekologije. Jedna od najčešćih bolesti prostate je prostatitis, bolest može biti akutna i hronična. Prostatitis prelazi u hroničnu formu ili zbog akutne forme koja nije lečena na vreme, ili kod usporene bolesti koja dugo traje skoro neprimetno, često se jednostavno pripisuje starosti.

 

Uzrok prostatitisa

 

Uzrok prostatitisa može biti hipotermija i sedentarni način života, genitalne infekcije, gljivične bolesti, bakterijska infekcija, zloupotreba alkohola, oslabljen imunitet, nervna iscrpljenost i hronični stres. Urolog može otkriti uzročnik prostatitisa i propisati lečenje.

Treba odmah konsultovati lekara ako se pojave simptomi kao što su bol i otežano mokrenje i seksualni odnos, erektilna disfunkcija i prevremena ejakulacija, potreba za čestim odlaskom u toalet, posebno noću.

 

Hronični prostatitis

 

Hronični prostatitis je najčešći oblik prostatitisa. Manji simptomi, na koje se dugo ne obraća pažnja, postepeno dovode do problema sa erekcijom, a zatim se karakter muškarca pogoršava: pojavljuje se razdražljivost, sklonost ka depresiji, poremećen je san.

Izbor lekova za lečenje prostatitisa je veoma veliki: rektalne supozitorije, injekcije, rastvori za klistire, razne tablete (uključujući nesteroidne antiinflamatorne lekove i antibiotike). Zbog toga se mnogi pacijenti samoleče, što nije uvek efikasno. Pored toga, u nastojanju da se brže oporave, mnogi počinju da koriste nekoliko doznih oblika istovremeno.

 

Neželjena interakcija lekova

 

Obaveštenje: zajednička upotreba dva leka dovodi do neželjene interakcije lekova kod 6% ljudi. Ako uzimate 5 lekova dnevno, onda neprijatne posledice prete 50% pacijenata, a to se često dešava kod starijih ljudi sa nekoliko istovremenih bolesti (na primer, kardiovaskularni sistem).
TREPANG I KUKUMARIJA je prirodni kompleks biološki aktivnih supstanci, koji se može, bez straha od neželjenih efekata, dodati bilo kojim lekovima za poboljšanje kvaliteta života kod prostatitisa.

Ruski naučnici iz dalekoistočnih naučnih centara, koji su razvili ovaj vellness komplex, sproveli su klinička ispitivanja, što je rezultiralo time da je 80% pacijenata sa simptomima hroničnog prostatitisa imalo dobar efekat upotrebe preparata: nestala je nelagodnost prilikom mokrenja, povlačenje bolova u perineumu. Prema istraživanju učesnika ispitivanja, svi simptomi hroničnog prostatitisa su smanjeni, seksualni osećaji su postali svetliji i duži, trajanje seksualnog odnosa je povećano. Takođe je došlo do promene kvaliteta erekcije i povećanja broja seksualnih činova po jedinici vremena, što je doprinelo povećanju seksualnog samopoštovanja.

TREPANG I KUKUMARIJA

Poboljšava potenciju, leči muški organizam. Čest i dug seks bez rizika za srce i novčanik.

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Šta je hidrolizat?

Hidrolizat je proizvod koji se dobija procesom hidrolize. "Hidroliza" u doslovnom prevodu sa starogrčkog je proces drobljenja neke supstance pomoću...