Slab apetit

SLAB APETIT = NEDOSTATAK MIKROELEMENATA – DOKTOR MORE - PharmOcean doo

Slab apetit – Apetit je u stvari želja i potreba čoveka za hranom. Apetit je posebno stanje, kako ga neki naučnici formulišu, koje postoji samo kod viših oblika života. On služi kako bi se regulisala količina energije potrebna za život, funkcionisanje, razvoj i održavanje organizma zdravim i sposobnim. Apetit je jedini oblik unošenja energije u organizam, svi ostali oblici delovanja i ponašanja tela imaju funkciju potrošnje energije organizma.

Veoma je važno reći da razlozi za smanjenje apetita mogu biti: nutritivni, psihički, medicinski. U nekim prilikama vrlo uspešno sami sebi možemo pomoći, a to su razlozi kada je nedostatak apetita uslovljen nutritivnim razlozima ili razlozima psihičke prirode.

 

SLAB APETIT - DOKTOR MORE - PHARMOCEAN DOO

 

 

Slab apetit

 

Nutritivni razlozi su kada organizmu nedostaju određeni sastojci, vitamini, minerali ili enzimi koji utiču na organe za varenje, a u organizam ih unosimo preko hrane. Psihički razlozi za nedostatak apetita su depresivna i anksiozna stanja, stres, tuga, uzmemirenost, ljutnja, zabrinutost itd. Svi ovi razlozi koliko god izgledali benigno mogu ozbiljno da ugroze naš apetit, a indirektno i imunitet.

 

SLAB APETIT - DOKTOR MORE - PHARMOCEAN DOO

Šta možemo uraditi da bismo uticali na naš apetit?

Nedostatak Cinka, Gvožđa je prvi nutritivni razlog slabog apetita.

 

Medicinski razlozi su u pitanju kada postoje određena organska oboljenja koja direktno utiču na deregulaciju apetita. Oboljenje bubrega, jetre, srca i krvnih sudova, organa za varenje, tumori i druga zloćudna oboljenja su ozbiljni razlozi koji mogu remetiti naš apetit, a samim tim i imunitet. Za lečenje ovakvih uzroka neophodna je lekarska pomoć što hitnija i što kompletnija.


Pročitali ste članak: „Slab apetit“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Morska medicina

Morska medicina. Upotreba lekova dobijenih iz životinjskih tkiva pre pola veka pripisivana je atributima nadrilekarstva. Ipak, tokom proteklih nekoliko vekova,...

Kako se boriti protiv osteoporoze?

  Osteoporoza   Ljudska kost je čvršća od čelika, ali osteoporoza pretvara čvrst skeletni okvir u Kolosa na glinenim nogama....

Kako testirati svoj imunitet?

Pre nego što vam ponudimo test za određivanje nivoa imuniteta, hajde da se ukratko podsetimo šta je to. Imunitet je...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!