SLAB APETIT

SLAB APETIT – Apetit je u stvari želja i potreba čoveka za hranom. Apetit je posebno stanje, kako ga neki naučnici formulišu, koje postoji samo kod viših oblika života. On služi kako bi se regulisala količina energije potrebna za život, funkcionisanje, razvoj i održavanje organizma zdravim i sposobnim. Apetit je jedini oblik unošenja energije u organizam, svi ostali oblici delovanja i ponašanja tela imaju funkciju potrošnje energije organizma.

Veoma je važno reći da razlozi za smanjenje apetita mogu biti: nutritivni, psihički, medicinski. U nekim prilikama vrlo uspešno sami sebi možemo pomoći, a to su razlozi kada je nedostatak apetita uslovljen nutritivnim razlozima ili razlozima psihičke prirode.

 

SLAB APETIT - DOKTOR MORE - PHARMOCEAN DOO

 

Nutritivni razlozi su kada organizmu nedostaju određeni sastojci, vitamini, minerali ili enzimi koji utiču na organe za varenje, a u organizam ih unosimo preko hrane. Psihički razlozi za nedostatak apetita su depresivna i anksiozna stanja, stres, tuga, uzmemirenost, ljutnja, zabrinutost itd. Svi ovi razlozi koliko god izgledali benigno mogu ozbiljno da ugroze naš apetit, a indirektno i imunitet.

 

SLAB APETIT - DOKTOR MORE - PHARMOCEAN DOO

Šta možemo uraditi da bismo uticali na naš apetit?

Nedostatak CINKA, GVOŽĐA je prvi nutritivni razlog slabog apetita.

 

Medicinski razlozi su u pitanju kada postoje određena organska oboljenja koja direktno utiču na deregulaciju apetita. Oboljenje bubrega, jetre, srca i krvnih sudova, organa za varenje, tumori i druga zloćudna oboljenja su ozbiljni razlozi koji mogu remetiti naš apetit, a samim tim i imunitet. Za lečenje ovakvih uzroka neophodna je lekarska pomoć što hitnija i što kompletnija.

AKCIJA

ARTRO

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA