Šta su paraziti i kako ih se osloboditi?

 

Sigurno ste čuli kada kažu „živi kao parazit“, na račun drugog.

Medicinski paraziti su organizmi koji se hrane na račun drugog organizma (domaćina) i koji privremeno ili stalno nastanjuju organizam domaćina, čije prisustvo može stvoriti posledice koje variraju od malih promena do ozbiljnog narušavanja zdravlja. Ali u nekom opšteprihvaćenom govoru pod parazitima podrazumevamo ne samo žive organizme, već i sve loše spoljne uticaje.

Parazita ima svuda oko nas: u vazduhu koji udišemo, zagađenoj vodi koju pijemo, u hrani punoj pesticida, u termički neobrađenoj hrani (meso, riba, suhomesnati proizvodi). Njihov unos u organizam gotovo je nemoguće sprečiti. Čovek može postati stalni ili privremeni domaćin od 150 do 2000 vrsta parazita. U našem telu se nalaze milioni bakterija i drugih stranih organizama. Mnogi organizmi su zdravi i potrebni našem telu, ali takođe postoje paraziti koji se nalaze u našem organizmu i koji loše utiču na naše zdravlje.

 

Paraziti

 

Istraživanja Američkog nacionalnog instituta zdravlja pokazala su da prosečan muškarac u svom telu ima do 1kg parazita. Paraziti se mogu nalaziti u jetri, crevima, mozgu, srcu, zglobovima, mišićima i drugim organima. To se dešava zato što ljudi imaju sve neophodne uslove za život parazita. Paraziti (crvi) hrane se crvenim i belim krvnim zrncima, vitaminima i mineralima, narušavajući apsorpciju hranljivih materija, a za uzvrat ispuštaju toksični otpad. Oni dovode do disfunkcije strukture i čak deformacije organa – ciroza jetre, narušena pokretljivost creva i žučnih puteva, mentalna iscrpljenost, oštećuje se imunološki sistem čime se otvoraju vrata za mnoge ozbiljne infekcije i bolesti.

Nepravilan način života, koji uključuje i nezdravu ishranu, za posledicu imaju stvaranje toksina i toksičnog otpada. Toksini začepljuju creva i ometaju interakciju aktivnih komponenti hrane sa takozvanim receptorskim zonama i posledica toga je kršenje složenog procesa varenja i na kraju ulaska toksina u krv. Veniremen, intoksikacija dostiže tačku u kojoj organi i tkiva počinju sami oslobađanje od toksina.

Tokom ovog perioda pojavljuju se simptomi bolesti za koje budu propisana simptomska lečenja. U savremenom svetu, paraziti su izuzetno opasni jer mutiraju i postaju rezistentni na lekove, kao i na hemijski tretirane namirnice koje konzumiramo. Dakle, tok bolesti je “zamazan” ili “izbrisan”, ali veliko more uzroka ostaje netaknuto.

 

Šta je antiparazitski program?

 

Suština antiparazitskog programa usmerena na uklanjanje svih vrsta parazita, kao i njihovih nus-efekata (toksina i šljake) iz tela. Hteli mi to ili ne, susrećemo ih svaki dan, čekaju nas svuda: u vazduhu (pogotovo ako živite u velikom gradu), u neproverenoj vodi i hrani, kućnoj hemiji (deterdžentima), u neorganskoj kozmetici i tako dalje.

Toksini, kako kažu lekari, mogu biti glavni uzrok mnogih bolesti, slabog imuniteta, nedostatka energije, poremećenog varenja i, naravno, viška kilograma. Shodno tome, antiparazitski programi su određene mere za uklanjanje ovih istih bioloških otrova iz organizma, odnosno parazita.

Paraziti akumulirani godinama ometaju normalan metabolizam, pravilno funkcionisanje gastrointestinalnog trakta i apsorpciju korisnih elemenata, a samim tim kompromituju naš imuni sistem.

 

Kako se osloboditi parazita?

 

Izvršiti čišćenje organizma nažalost nije moguće samo promenom načina i kvaliteta života. Potrebni su sorbenti koji će se izboriti sa parazitima. Sorbenti aktivno vezuju toksine i druge strane supstance u gastrointestinalnom traktu, a zatim ih uklanjaju iz tela. ALGINAT HITOZAN JOD za čišćenje organizma od toksina, parazita, gljivica i bakterija, u svetu je poznat kao „ANTIPARAZITNI PROGRAM“ kojim možete ublažiti ili potpuno ukloniti mnoga oboljenja ili što je mnogo bolje ne dozvoliti da do bolesti uopšte dođe.

Antiparazitski program može izgledati da je potreban samo onima koji već imaju problema, ali to nije slučaj. Zadatak ANTIPARAZIT PROGRAMA je da oslobodi telo od otpada koji se nakupilo i sada izaziva nelagodu u obliku glavobolje, umora, akni na koži, oštećene kose, lomljivih noktiju, probavnih problema (zatvor, dijareja, gorušica) i to je samo blagi oblik problema.

Šta je rezultat?

 

Šta će vam još dati ANTOPARAZIT PROGRAM, osim što se oslobodite svega lošeg u vašem organizmu. Kada telo više nije puno „otpada“, imuni sistem će biti mnogo bolji, telo će imati šansu da se samo bori sa spoljnim uticajima. Redovnim održavanjem čistoće kvalitet vašeg života će biti na mnogo višem nivou.
 

Dakle, šta sada birate za sebe?

 

ALGINAT HITOZAN JOD

Zdravo čišćenje organizma, lečenje creva i obnavljanje sopstvene mikroflore


FUKOIDAN JOD

Za zaštitu organizma od virusa, SARS-a i gripa


BILANORM

Za zaštitu i normalizaciju funkcije jetre

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Keto dijeta – zašto funkcioniše?

Keto ishrana aktivno korača širom planete, privlačeći ljude širom sveta u svoje redove. Obožavaoci dijete sa prevlašću masti su obični...

Kako brzo izgubiti težinu?

i ne dobiti je ponovo?   PROGRAM MRŠAVLJENJA   Pitanje gubitka težine je relevantno za prilično veliki broj stanovništva Srbije,...

Kako poboljšati potenciju

klinička ispitivanja proizvoda Trepang i Kukumarija (Snaga muškarca)   Prema postojećim pravilima, klinička istraživanja dijetetskih suplemenata nisu obavezna, ali ozbiljni...

Jod protiv zračenja?

Kako zaštititi štitnu žlezdu od radioaktivnog zračenja?   Pretnja nuklearnom eksplozijom postojaće sve dok na Zemlji ne bude uništena poslednja...