Voće, težina i geometrija

Ishrana prema vrsti figure za smanjenje težine.

 

Svi smo jedinstveni i individualni. Zato se omražena mast u našem telu raspoređuje po relativno individualnom principu. Dovoljno je da neko (sigurno su veštice) popije kefir jedan dan i višak kilograma nestane, a neko se danima iscrpljuje na traci za trčanje da bi izgubio koji gram.

 

Zašto je nekome gubitak težine lak, a neko mora da uloži titanski napor?

 

Na mnogo načina, brzina kojom gubimo težinu određena je vrstom figure i stanjem našeg gastrointestinalnog trakta. Činjenica je da je naš stomak izuzetno konzervativan i nervozno reaguje na bilo kakve promene u ishrani – čak i prema korisnim i potrebnim proizvodima. I odmah reaguje na isti način, nastojeći da stvori zalihe onoga što mu je ukusno i skupo. Dakle, bez obzira na to koju dijetu ili vrstu ishrane planirate da pratite, briga o duševnoj ravnoteži vašeg gastointestinalnog trakta je zadatak broj 1.

Znajući svoj tip (figure) i dovodeći u red stanje mikroflore, gubitak težine neće izgledati kao takav mučan test.

 

Figura „Jabuka“

 

Ova vrsta figure podrazumeva pojavu telesne masti uglavnom u grudima, stomaku, bokovima i rukama. Na drugi način, ova vrsta gojaznosti se naziva i abdominalna.

Noge, međutim, često ostaju tanke.

Povećanje telesne težine u ovom slučaju je brzo, ali je resetovanje teško.

Ako je mast koncentrisana uglavnom u struku i stomaku, neće biti suvišno posetiti endokrinologa i proveriti nivo insulina i kortizola. Njihovo preobilje dovodi do činjenice da je telo stalno u stanju stresa i aktivno akumulira masne naslage gotovo „iz vazduha“. Vrlo često je ova vrsta nakupljanja masti povezana sa problemima sa štitnom žlezdom, što zauzvrat pokreće proces hronične upale.

U ovom slučaju, potrebno je isključiti iz ishrane namirnice koje podržavaju upale i povređuju gastrointestinalni trakt. Iznenađenje, ali takvi proizvodi uključuju mleko, cvetnice i poluproizvode. Ali mahunarke, lisnate salate, naprotiv, pomoći će ubrzanju metabolizma.

Takođe, takozvane antiinflamatorne masti – avokado, maslinovo ulje, divlja masna riba – pomoći će normalizaciji nivoa kortizola. Generalno, takozvani paleo protokol je idealan za ovu vrstu figure, što vam omogućava da smanjite unutrašnju upalu. Svoju ishranu možete dopuniti dijetetskim vlaknima i obezbediti restauraciju sluznice želuca kroz kompleksne specijalizovane suplemente.

 

Figura „Kruška“

 

Vlasnici ove vrste figure mogu se pohvaliti ukusnom petom tačkom, a pojedeni kilogrami jednostavno vole da se nasele upravo ovde i pred njihovim nogama. Zbog toga su manifestacije celulita u ovom slučaju mnogo češće, jer se masnoća akumulira direktno ispod kože.

Takođe, vlasnici figure „kruška“ imaju povećan nivo estrogena, što treba uzeti u obzir pri izboru jednog ili drugog protokola ishrane. Zato je od vitalnog značaja da u ishranu uključe paradajz u svakom obliku, jer pomaže u normalizaciji lučenja estrogena.

Da bi smanjili težinu, ljudi sa „kruška“ telom su kontraindikovani u ishrani povezanim sa gladovanjem ili ograničenjem, jer u ovom slučaju telo počinje više nego aktivno da stvara rezerve „za kišni dan“. Idealna opcija je frakciona i uravnotežena ishrana.

 

Figura „Peščani sat“

 

Idealan odnos, prema mnogima. Čak i u slučaju debljanja, masnoća se raspoređuje prilično ravnomerno, zadržavajući proporcionalnost figure.

Vlasnici “peščanog sata” imaju prirodno malo ubrzan metabolizam, pa nemaju problema sa prekomernom težinom često. Međutim, ova prijatna činjenica ne umanjuje potrebu za brigom o stomaku. Težina je težina, a izgledi da budete vitki ne izgledaju baš ružičasto.

Čak i ako ne patite od prekomerne težine, podrška gastrointestinalnom traktu u periodu kada je telu tradicionalno potrebna dodatna „vitaminizacija“ nikada ne boli.

 

Figura „Banana“

 

Vlasnici takve figure obično nemaju jasno definisane konture – bez obzira na prisustvo ili odsustvo viška težine. Inače, takve figure su veoma cenjene u svetu manekenstva, jer se na njih savršeno uklapaju bilo koji stilovi. Ali postoji i muva u masti – po prirodi, mišići imaju manji tonus i prilično je teško postići olakšanje. Zato se preporučuje da se fokusirate na proteinsku hranu i obratite pažnju na dovoljnost kalcijuma u ​​ishrani.

Važno je zapamtiti da je za adekvatnu apsorpciju kalcijuma neophodno da organizam nema nedostatak vitamina D3, bez kojeg se kalcijum jednostavno neće apsorbovati.

Bioraspoloživi kalcijum se nalazi u visokoj koncentraciji u morskoj travi, koja je glavni izvor alginskih kiselina. A oni, zauzvrat, pomažu da se zadrži kalcijum i regulišu metaboličke procese u telu.

Ako se bavite sportom, biće korisno vežbati opterećenje na različitim mišićnim grupama.

 

Figura „Pravougaonik“

 

Ova vrsta figure je hibrid između figure „Banana“ i „Jabuka„. Ne postoji jasno definisana linija između grudi, kukova i struka, ali postoji velika tendencija koncentriranja masti u predelu stomaka.

Za ovu vrstu figure izuzetno je važno uvesti ribu i morske plodove u ishranu kako bi se dobila potrebna količina polinezasićenih masnih kiselina i lako svarljivih proteina.

Ali bez obzira na vrstu figure, potreba za praćenjem zdravlja stomaka je jedan od prioriteta. Meka podrška, terapija za naš gastrointestinalni trakt će imati samo koristi.

Šljake i toksini se akumuliraju u telu i kod mršavih i kod gojaznih ljudi, utičući ne samo na težinu, već i na stanje kože, kose, noktiju, pa čak i na raspoloženje! Stoga preporučujemo da uzmete u obzir jedan od naprednih razvoja u oblasti detoksikacije, nezi gastrointestinalnog trakta i mršavljenja – ALGINAT HITOZAN JODSistem za čišćenje„.

ALGINAT HITOZAN JOD

Zdravo čišćenje organizma, lečenje creva i obnavljanje sopstvene mikroflore

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Keto dijeta – zašto funkcioniše?

Keto ishrana aktivno korača širom planete, privlačeći ljude širom sveta u svoje redove. Obožavaoci dijete sa prevlašću masti su obični...