Voda: kakve koristi ima?

Voda: kakve koristi ima? - Sedam stubova zdravlja

Sedam stubova zdravlja

Prvi stub zdravlja je VODA

 

Voda je najvažniji hranljivi sastojak koji je potreban ljudskom telu, jer se u proseku telo odrasle osobe sastoji od 50-70% vode i veoma mu je potreban pravovremeni unos. Štaviše, kod mnogih bolesti voda igra ulogu leka, jer je uključena u gotovo sve procese koji se dešavaju u ljudskom telu.

 

Voda igra ključnu ulogu

 

Voda igra ključnu ulogu u regulisanju telesne temperature, transportu hranljivih materija i kiseonika do ćelija, uklanjanju otpadnih proizvoda i zaštiti zglobova, organa i telesnih tkiva. Istovremeno, svakog dana ljudsko telo gubi oko dva litra vode zajedno sa znojem, urinom i izdahnutim vazduhom. I mnoge bolesti su rezultat činjenice da za protok u telu gore navedenih procesa jednostavno nedostaje vode.

 

Voda: kakve koristi ima? - Sedam stubova zdravlja

 

Potrebna količina vode

 

Bez dobijanja potrebne količine vode, telo prelazi u režim štednje. Ako živite u uslovima neprekidne suše, vaše telo počinje pažljivo da distribuira svu vodu koja ulazi u nju, snabdevajući je, pre svega, vitalnim organima: mozak, srce, pluća, jetra, bubrezi. Telo uvek nastoji pre svega da obezbedi vodu upravo ovim organima, jer njihovo nedovoljno snabdevanje vodom može katastrofalno uticati na celokupno zdravlje. Kao rezultat, međutim, mogu biti pogođeni ne manje važni organi (koža, gastrointestinalni trakt, zglobovi itd.).

 

 

Voda je neophodna

 

Pijenje vode je neophodno bez čekanja da zaista poželite da pijete. Ako vas muči žeđ, vaše telo je već počelo da dehidrira. Dehidracija zauzvrat izaziva pojavu bolesti kao što su bolovi u zglobovima i artritis, visok krvni pritisak, probavni problemi, astma, gojaznost, rana pojava bora, glavobolja, oštećenje pamćenja i mnogi drugi.

 

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Ohotsko more

Ohotsko more je jedno od najvećih i najdubljih mora na Zemlji. Njegova površina je oko 1603 hiljade km2. Srednja dubina...

Kako očistiti organizam?

Brzo i lako?   Mnogi stručnjaci su sigurni da telu nije potrebno dodatno čišćenje, da sve to organizam radi sam....

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!