Zaštita prirode – Veliki Tihi okean

Zaštita prirode - Veliki Tihi okean - Doktor More

Zaštita prirode. Tihi okean. Najveći broj zaštićenih područja kako na kopnu tako i na moru nalazi se u zemljama pacifičkog regiona. Japan poseduje više od četrdeset aktivnih morskih parkova u svim svojim obalnim prirodnim područjima. Deset prirodnih parkova na Filipinima. Australija i Novi Zeland imaju nekoliko morskih rezervata.

 

Pacifik

 

Utočište marinaca Sjedinjenih Država U Pacifiku, nacionalni spomenik morskih ostrva udaljenih pacifičkih ostrva, na 390.000 kvadratnih nautičkih milja, najveće je zaštićeno područje na Zemlji. Uključuje tropska ostrva i atole u ​​južnom i centralnom Pacifiku.

 

Severni Pacifik

 

Severni deo Tihog okeana sa susednim obalama nazvan je Severni Pacifik. Ovaj region obuhvata priobalne regione nekoliko zemalja – ruski Daleki istok (Kamčatka, Sahalin, Primorska teritorija, Magadanska oblast, Korjački i Čukotski autonomni okrug, Habarovska teritorija), američku državu Aljasku, pacifičke obale Japana i Kanade. Ovo je teritorija sa najbogatijim zalihama ribe, morskih plodova i morskih sisara. Ovde su koncentrisani ekonomski interesi razvijenih ribarskih zemalja: Japana, Rusije, Kine, SAD, Kanade, Severne Koreje i Južne Koreje.

 

Zaliv Petra Velikog

 

Prvi ruski morski rezervat u severnom Pacifiku, na Dalekom istoku, osnovan je 1978. godine u Japanskom moru, u zalivu Petra Velikog. Rezervat se nalazi u jedinstvenom prirodnom području, „na spoju“ umerenih i suptropskih zona, gde se susreću hladne Primorske i tople struje Cušima. U rezervatu se sprovodi veliki naučni rad na proučavanju podvodnih stanovnika, eksperimenti na uzgoju morskih beskičmenjaka, stvoren je muzej flore i faune zaliva Petra Velikog. Sada u ruskom delu severnog Pacifika postoji 7 rezervata i 12 svetilišta. Jedan od najzanimljivijih objekata zaštite prirode je Kronotski državni prirodni rezervat biosfere, koji uključuje rezervat prirode Kronotski i rezervat Južne Kamčatke.

 

Statistike oblasti duž obale Tihog okeana

 

Teritorija Dalekoistočnog federalnog okruga (FEFD) čini 36,4% (jedna trećina!) cele teritorije Ruske Federacije. Istovremeno, od 1. januara 2014. godine stanovništvo Dalekoistočnog federalnog okruga čini samo 4,2% ukupnog stanovništva Ruske Federacije, a bruto regionalni proizvod 5,1% ukupnog bruto proizvoda Rusije.

 

Ruska pacifička obala – Zaštita prirode

 

ima malu gustinu naseljenosti, gotovo da nema industrijskih preduzeća, osim onih vezanih za ribarstvo, njena transportna mreža je mnogo manja nego u drugim regionima, tako da je životna sredina minimalno zagađena. Rezultat trenutne ekonomske situacije u ruskom delu severnog Pacifika (minimalne industrijske emisije i oticanja) postala je ekološka čistoća sirovina za dijetetske suplemente iz morskih hidrobionata. Visokokvalitetne sirovine i savremene metode njegove prerade služe kao osnova za stvaranje prirodnih i efikasnih proizvoda za zdravlje i lepotu.

  • Zaštićena mesta – Veliki Tihi okean
  • Zaštita prirode – Veliki Tihi okean

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Ohotsko more

Ohotsko more je jedno od najvećih i najdubljih mora na Zemlji. Njegova površina je oko 1603 hiljade km2. Srednja dubina...

San – zašto nam je potreban?

Sedam stubova zdravlja   San. Potreba za snom jedna je od najosnovnijih životnih potreba. Kao što su nam neophodni vazduh,...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!