ZATVOR

KOJI SU TO GLAVNI SIMPTOMI I STANJA LJUDSKOG TELA, KOJI MOGU BITI DIREKTNO POVEZANI SA NEDOSTATKOM MIKRONUTRIJENATA tj. MIKROELEMENATA?

 

ZATVOR – Šta znače pojmovi zatvor – opstipacija – konstipacija?

 

Problem pražnjenja stolice manifestuje se kao otežano pražnjenje creva ili se ono događa ređe nego što je uobičajeno. U tom smislu razlikujemo i nekoliko pojmova koji se međusobno isprepliću: zatvor stolice – nedostatak urednog pražnjenja crijeva; konstipacija – pojam je koji podrazumeva manje od tri pražnjenja creva nedeljno i odnosi se na otežano pražnjenje suve i tvrde stolice; opstipacija – izraz je koji se često spominje u svakodnevnom govoru, a predstavlja potpuni izostanak spontanog pražnjenja creva. U tom slučaju možete osećati pritisak kao da morate obaviti nuždu, mogući su bolovi u stomaku ili završnom delu debelog creva (rektumu), te nadutost, mučnina ili povraćanje.

Razlikujemo dve glavne vrste zatvora stolice: primarni zatvor stolice – javlja se bez jasnog uzroka. Ponekad se naziva „funkcionalni“ ili „idiopatski“ zatvor, što potvrđuju da je zatvor primarni medicinski problem, a ne simptom neke druge temeljne bolesti; sekundarni zatvor stolice – može biti rezultat uticaja niza životnih faktora, posledica neke temeljne bolesti ili nuspojava nekih lekova.

Pravilan odnos mikronutrijenata u organizmu daje šansu organizmu da živi u skladu i bez bolesti. Dobro je znati da deficit mikroelemenata MAGNEZIJUM, MANGAN, CINK I HROM dovodi do poremećaja stolice, tj. zatvora.

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Kako testirati svoj imunitet?

Pre nego što vam ponudimo test za određivanje nivoa imuniteta, hajde da se ukratko podsetimo šta je to. Imunitet je...

Kako zaštititi zglobove?

Kako zaštititi zglobove? Ako vas ništa ne boli, to ne znači da ste zdravi. Ako vas zglobovi ne bole, ne...

Šta je to dismenoreja?

Dismenoreja   šta je to, simptomi, lečenje Svaka devojčica sa uzbuđenjem očekuje dolazak menstruacije, jer to znači da će postati...