Ohotsko more
Ohotsko more. Kamčatka je jedno od najvećih i najdubljih mora na Zemlji. Njegova površina je oko 1603 hiljade km2. Srednja...
Mamurluk: kako se nositi sa njim? Internet je prepun saveta kako preživeti mamurluk uz minimalne zdravstvene gubitke. Hajde da razgovaramo o tome!
Nakon što previše popiju, mnogi doživljavaju jak mamurluk. Jednostavno – kada vam ujutru nakon žurke glava bubnji, ruke vam se tresu, u ustima imate gadan osećaj i veoma ste žedni, vi ste mamurni.
Simptomi mamurluka:
Kao prvo: što je osoba starija, njeno telo teže reaguje na višak alkohola. Razlog: sa godinama, svi naši unutrašnji organi, uključujući i jetru, stare. Naime, jetra mora da preradi alkohol, cepajući ga na otrovni acetaldehid i druge netoksične supstance. Acetaldehid se zatim neutrališe specijalnim antioksidantom glutationom, koji proizvodi jetra. Kako stari, jetra proizvodi sve manje glutationa i ne može na vreme da izbaci toksične materije iz organizma.
Druga stvar: kako starimo, imamo tendenciju da se gojimo, a da bismo „došli u kondiciju“, moramo da pijemo više alkohola, a samim tim i više acetaldehida itd. Stvara se začarani krug…
Najčešći stav je da dok pijete, da ne biste kasnije patili od mamurluka, morate jesti topla i masna jela. Lekari se sa ovim ne slažu, jer obilna hrana odlaže trenutak intoksikacije i sprečava da se na vreme zaustavite. Teška hrana se duže vari i sprečava uklanjanje toksina iz organizma, a takođe preopterećuje pankreas i jetru. Nutricionisti najboljom užinom smatraju kiseli kupus, salate od povrća i voće. Začinjeno, masno, pečurke, kobasice su najgore opcije za užinu.
U početku bi, naravno, bilo poželjno da se oslobodite glavobolje. Nemojte žuriti da progutate tablete, jer u stanju mamurluka, one mogu samo naštetiti. Bolje je naneti led na slepoočnice nekoliko minuta, a zatim se istuširati. Vredi piti jak čaj sa limunom ili mineralnom vodom. Iako u stanju mamurluka, po pravilu, ne želite da jedete, morate! Samo nemojte jesti preživele “grickalice” od sinoć. Poželjniji su sveže povrće i voće sa visokim sadržajem vitamina C.
Starinski recepti za lečenje „mamurluka“:
ne gube relevantnost.
Ova pića pomažu u obnavljanju poremećene ravnoteže vode i soli i utoljuju žeđ. Za uklanjanje toksina korisni su kiselo mleko, zeleni čaj, mleko sa medom.
Desetak zdravih namirnica koje „leče“ mamurluk:
Nakon što se pobedi mamurluk, vredi se potruditi i raditi vežbe disanja ili fizičke vežbe, a zatim opteretiti mozak radom, čitati ili pokušati sa rešavanjem ukrštenica.
Postoje i međusobno isključivi saveti kao što su: topla kupka je štetna / topla kupka je korisna. U stvari, ovde svako odlučuje za sebe, ali ukoliko imate probleme sa kardiovaskularnim sistemom, nije vredno rizika.
Glavna stvar – ako je moguće, nemojte se „lečiti“ dokazanim narodnim metodom, pijući od jutra po principu “klin se klinom izbija”. Onda niste daleko od alkoholizma!
Zajedno sa tradicionalnim načinima „popravljanja“ nakon mamurluka poput rasola, vredi primeniti i modernija sredstva za detoksikaciju, kao što je ALGINAT HITOZAN JOD (orig. SISTEM ČIŠĆENJA).
Prirodni koncentrovani kompleks ALGINAT HITOZAN JOD – jedinstveni proizvod dalekoistočnih naučnika, pomaže u čišćenju organizma od štetnih supstanci, sprečavanju i neutralisanju spoljnih štetnih uticaja okoline.
Alginat Hitozan Jod je visoko efikasan kompleksni enterosorbent na bazi aktivnih supstanci morskog životinjskog i biljnog sveta, koji ima sposobnost da čvrsto veže i eliminiše toksične supstance iz tela i alergene bilo kog porekla.
Kompleks ALGINAT HITOZAN JOD uključuje potpuno prirodne komponente: hitozan, kalcijum alginat i algu Laminariju. Hitozan pomaže u detoksikaciji tela od viška alkohola i masne hrane. Kalcijum alginat vezuje i uklanja metaboličke nusproizvode iz tela, koji nastaju i nakon prekomerne upotrebe alkohola.
ALGINAT HITOZAN JOD će pomoći da se izvrši „čišćenje“ unutar našeg tela nakon preopterećenja.
Zdravo čišćenje organizma, lečenje creva i obnavljanje sopstvene mikroflore
"More leči sve bolesti", udahnuti morski vazduh, otići na vode – u svim vremenima more je bilo čvrsto povezano sa zdravljem i dugovečnošću. Pre mnogo miliona godina život je nastao upravo u moru, pa se može reći da je svako od nas deo ogromnog Svetskog okeana, a sve morsko je naše srodno i rodno...
OpširnijePročitali ste članak:“Mamurluk: kako se nositi sa njim?“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More
Sadržaje sa digitalne platforme doktormore.rs moguće je prenositi pod uslovom da se vidno i u adekvatnom obliku navede da je "informacija preuzeta sa sajta doktormore.rs" uz obavezu poštovanja Zakona o autorskom i srodnim pravima.
Ohotsko more. Kamčatka je jedno od najvećih i najdubljih mora na Zemlji. Njegova površina je oko 1603 hiljade km2. Srednja...
Plava krv Ove dve reči se najčešće koriste za opisivanje aristokrata. Nekada smo ovo smatrali figurativnim izrazom, jer je krv...
Zagađenje vazduha... U nekim zemljama vazduh je toliko zagađen da ljudi šetaju ulicama noseći maske za disanje. Štetne nečistoće u...
Morski specijaliteti francuske kuhinje. Francuska se nalazi među prvih deset zemalja sa najdužim životnim vekom. Njena kuhinja je sjajan predstavnik...
Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: