DNK Lososa

DNK LOSOSA - Doktor More - PharmOcean doo

Mleč lososa (DNK)

Mleč čine spermtozoidi mužjaka ribe obmotani tankom opnom. Mleč sadrži važne proteine i masti. Mleč sadrži malo masti, ali ove masti imaju visok sadržaj omega-3 masnih kiselina koje sprečavaju mogućnost pojave srčanog udara, moždanog udara i ateroskleroze. Najviše masnih kiselina se može naći u jesetri i mleču lososa.

 

Šezdesetih godina XIX veka, švajcarski lekar Mišer je izolovao novu supstancu iz mleča rajnskog lososa i nazvao ga „nukleinom„. Tokom daljih istraživanja, nuklein je podeljen na protein (protamin) i kiselinski ostatak, koji se zove nukleinska kiselina

Dezoksiribonukleinska kiselina (DNK) 

obezbeđuje skladištenje, prenos na potomke i primenu genetskog programa za razvoj i funkcionisanje živih organizama. 

Savremene studije su potvrdile da ribe iz porodice lososa ne pate od zaraznih i onkoloških bolesti. Salmonidi su najstarija riba koja je preživela do danas. Lososova DNK sadrži drevne gene koji štite od infekcija, kancera i autoimunskih procesa.

 

Od sedamdesetih godina prošlog veka, počelo se sa izolovanjem nukleinskih kiselina iz različitih izvora: eritrocita pilića, timusa teladi i sl. Međutim, mleč lososa se pokazao kao izvor DNK koji najviše obećava. Nukleinske kiseline iz mleča lososa imaju najefektivnije farmakološko dejstvo, uključujući i imunotropno. 

 

Nukleoproteini mleča lososa

smanjuju nivo holesterola u krvi, poboljšavaju reproduktivne funkcije, povećavaju antiinfektivnu otpornost na infekciju patogenim organizmima, poboljšavaju intracelularni metabolizam normalno funkcionišućih ćelija i koriguju ga u oštećenim ćelijama. 

 

Biološki aktivne supstance iz mleča lososa ulaze u sastav kompleksa FUKOIDAN JOD, koji jača imunološki sistem organizma i štiti ga od nepovoljnih faktora spoljašnje sredine. Brzo zaustavlja razvoj prehlade i virusnih infekcija.

FUKOIDAN JOD

Za zaštitu organizma od virusa, SARS-a i gripa

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Kako očistiti organizam?

Brzo i lako?   Mnogi stručnjaci su sigurni da telu nije potrebno dodatno čišćenje, da sve to organizam radi sam....

Keto dijeta – zašto funkcioniše?

Keto ishrana aktivno korača širom planete, privlačeći ljude širom sveta u svoje redove. Obožavaoci dijete sa prevlašću masti su obični...

San – zašto nam je potreban?

Sedam stubova zdravlja   San. Potreba za snom jedna je od najosnovnijih životnih potreba. Kao što su nam neophodni vazduh,...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!