Osećaj gladi – kako se pravilno ne prejedati
Čini se, šta je tako teško? Osećaj gladi Osećaj gladi... Ako želite da jedete, onda ste gladni. Ali u...
Japanska hrana za stogodišnjake. Navike u ishrani su za Japance veoma važan deo tradicije koja se razvijala vekovima. Tradicionalna harmonična ishrana omogućava Japancima da budu nacija stogodišnjaka. U ishrani je važno sve: namirnice od kojih se sastoje jela, izgled hrane, raspoloženje u kojem ljudi sede za stolom, tema njihovog razgovora. Ovaj ozbiljan pristup zadovoljavanju potreba organizma za kalorijama omogućava očuvanje zdravlja i podmlađuje telo. Tradicionalna japanska dijeta povećava izdržljivost, jača zdravlje i usporava starenje.
Drevni japanski mudraci, uz pomoć hrane koju nam daju zemlja i more, bili su u stanju da obnove harmoniju tela. Poseban osećaj, koji se oslanjao na uspostavljene tradicije, omogućavao je japanskim isceliteljima da intuitivno identifikuju najkorisniju hranu, prilagođenu svakoj osobi i potrebama njenog organizma.
Naravno, savremeni stanovnici Japana se gotovo uopšte ne razlikuju od stanovnika drugih industrijskih zemalja. I oni kupuju u velikim hipermarketima jednom nedeljno. Ali postoje i značajne razlike: Japanci, kao i mnogi njihovi istočni susedi, veliku pažnju poklanjaju izboru mesa i ribe, kupuju ih u svežem obliku i porcijskim komadima dovoljnim za pripremu predviđenog obroka.
Japanska hrana i jelovnik imaju svoje specifičnosti. U Japanu se smatra da je meso divlje ribe i školjki mnogo zdravije od mesa životinja uzgajanih na farmama. Japanci u svakodnevnoj ishrani poštuju pravila energetske ishrane koja su u skladu sa principima makrobiotike. Ovi principi su ugrađeni u tradicionalni japanski način života. Pa čak i moderna globalizacija i odstupanje od tradicionalnih navika gotovo da se nisu odrazili na temeljitost kojom japanske domaćice biraju ribu za večeru. Takođe je veoma važno pravilno preraditi hranu i jesti je u pravom raspoloženju. Japanci su uvereni da dobronamerno okruženje za stolom utiče na apsorpciju hrane.
Poslednjih decenija police prodavnica širom sveta pune se manje-više sličnim proizvodima koje proizvode multinacionalne kompanije. U Japanu se češće pripremaju jela evropske kuhinje. Ali većinu ishrane Japanaca, kao i pre stotine godina, čine tradicionalna japanska jela. Glavni sastojci po kojima je poznata japanska hrana su: pirinač, povrće, riba i morski plodovi.
Mi vam ne možemo ponuditi sveže proizvode koji se nalaze na japanskoj trpezi, ali vam možemo ponuditi preparate koji će vam poboljšati kvalitet ishrane i produžiti vam život.
TREPANG I KUKUMARIJA je novo sredstvo za obnavljanje muškog seksualnog zdravlja. To je plod zajedničkog razvoja 3 velika naučna centra u Rusiji, koji se zasniva na više od 30 godina istraživanja retkih morskih životinja Dalekog istoka.
U ovom preparatu se nalaze veoma moćni prirodni stimulansi potencije – terpenski glikozidi, koji podmlađuju i obnavljaju muški organizam:
IKRA MORSKOG JEŽA – prvi i jedinstveni antioksidans iz kavijara morskog ježa – podmlađuje organizam, normalizuje hormonsku ravnotežu, obnavlja metabolizam kalcijuma. To su efekti ovog preparata koji će pomoći svakoj ženi da izgleda mlado i privlačno, bez obzira na njeno biološko doba.
Komponente u sastavu kompleksa IKRA MORSKOG JEŽA pomažu u usporavanju procesa starenja tela, doprinose poboljšanju blagostanja čitavog organizma i izgleda.
Više od 70 sastojaka u sastavu IKRA MORSKOG JEŽA uključeno je u regulaciju hormonskog balansa žene, što direktno utiče na njenu seksualnu privlačnost i produženje mladosti, sprečavaju sklonost zgrušavanju krvi i trombozu, stimulišu funkciju polnih žlezda, utičući povoljno na zdravlje žena uopšte. Takođe podržavaju: funkciju nervnog, imunološkog sistema, stanje kože, pomažu u smanjenju anksioznosti i razdražljivosti, poboljšavajući kvalitet života.
IKRA MORSKOG JEŽA će uravnotežiti rad najvažnijih sistema i organa i pomoći svakoj ženi da izgleda mlado i privlačno, bez obzira na biološku dob.
Poboljšava potenciju, leči muški organizam. Čest i dug seks bez rizika za srce i novčanik.
Omega-3, fosfolipidi, 17 aminokiselina, 13 vitamina, 36 elemenata u tragovima u efektivnim razmerama, odabrani za vas od same prirode.
Pročitali ste članak:“Japanska hrana za stogodišnjake“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More
Sadržaje sa digitalne platforme doktormore.rs moguće je prenositi pod uslovom da se vidno i u adekvatnom obliku navede da je "informacija preuzeta sa sajta doktormore.rs" uz obavezu poštovanja Zakona o autorskom i srodnim pravima.
Čini se, šta je tako teško? Osećaj gladi Osećaj gladi... Ako želite da jedete, onda ste gladni. Ali u...
Aktivnosti koje ubijaju vašu produktivnost. Hajde da se upoznamo sa 5 aktivnosti koje svakodnevno ubijaju vašu produktivnost. Krenimo redom bez...
Kad reuma stegne. Provela sam nekoliko predivnih jesenjih dana kod moje mame. Uživala sam u svim onim mirisima i ukusima...
Preostali "heroji" preparata FUKOIDAN JOD (orig. ImunoStimul) su nukleinske kiseline mleča lososa i peptidi iz ganglija lignji. Nukleinske kiseline...
Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: