Bolesti zglobova: šta se dešava i šta treba lečiti

Bolesti zglobova: šta se dešava i šta treba lečiti

Bolesti zglobova: šta se dešava i šta treba lečiti. Ljudi retko razmišljaju o stanju kostiju i zglobova dok se ne pojave problemi sa ovim važnim delovima tela. Povrede zadobijene u mladosti mogu lako da vas podsete na sebe tek za nekoliko decenija. Zato o dobrom stanju kostiju i zglobova treba voditi računa još od ranog uzrasta, jer od mišićno-koštanog sistema zavisi vitalna aktivnost, radna sposobnost i opšte zdravlje.

 

Sport i bolesti zglobova

 

Prekomerno opterećenje je štetno za kosti i zglobove. Uz intenzivan trening povećava se rizik od povreda, a tkiva se brže troše. Sa druge strane sedentarni način života doprinosi poremećaju mišićno-skeletne funkcije. Potrebna količina supstanci neophodnih za izgradnju i normalno funkcionisanje prestaje da ulazi u zglobove, što izaziva bolove u njima i uništavanje hrskavice. Kosti postaju krhke, a čak i najbezazlenije povrede mogu dovesti do preloma.

Bolesti zglobova: šta se dešava i šta treba lečiti

Svaka osoba treba da izabere optimalnu fizičku aktivnost u zavisnosti od individualnih karakteristika. Pre svega, fizičkom aktivnošću treba se baviti svaki dan,  određenim intenzitetom. Nekim ljudima pogoduje samo sporo hodanje na otvorenom ili aktivnosti u bazenu, dok drugi mogu praktikovati jednosatne treninge u fitnes klubu.

 

Telesna težina

 

Prekomerna telesna težina opterećuje zglobove, pogotovo kolena, donji deo leđa i kičmu u celini. Masni sloj obavija zglobove, sprečavajući protok krvi i hranljivih materija. Nedovoljna telesna težina takođe može loše da utiče na stanje mišićno-skeletnog sistema. Zbog nedostatka težine, povećava se rizik od osteoporoze i distrofije mišićnog tkiva. Normalna telesna težina značajno smanjuje opterećenje kostiju i zglobova. Stoga, treba dovesti telesnu težinu u sklad sa visinom i ne dozvoliti njeno drastično smanjenje ili povećanje.

 

Bolesti zglobova: šta se dešava i šta treba lečiti

 

Uticaj ishrane na bolesti zglobova

 

Zdravlje kostiju i zglobova direktno je povezano sa nesmetanim unosom hranljivih sastojaka u telo. Čvrstoću kostiju obezbeđuje kalcijum, fosfor, magnezijum i vitamin D. Ove supstance se nalaze u mlečnim proizvodima, ribi, orasima. Sumpor je element koji učestvuje u stvaranju hrskavičnog tkiva. Zbog toga u ishrani moraju biti prisutna pileća jaja, beli kupus, luk, beli luk i repa. Takođe je važno voditi računa o zdravlju mišićnog tkiva i konzumirati životinjske i biljne proteine.

 

Kako izbeći bolesti zglobova i doprineti njihovom lečenju?

 

U mladosti postoji ravnoteža između restorativnih procesa i prirodnog uništavanja ćelija kostiju i zglobova. Međutim, tokom godina ova stabilnost je poremećena, a starijoj osobi je potrebna medicinska podrška mišićno-skeletnog sistema. Supstance koje telo sintetiše u nedovoljnim količinama, kao što su hondroitin sulfat i glukozamin, moraju se veštački nadoknaditi. Da bi se nadoknadile ove supstance, potrebno je početi uzimati bio-dodatke i lekove. Oni će vam pomoći da smanjite bol, uklonite zapaljenski proces, delimično vratite glatkoću zglobova.

 

ARTROFIŠ

 

Efikasan u rešavanju gore navedenih problema je „alat za zglobove“ – ARTROFIŠ. ARTROFIŠ je prirodni hondroprotektor koji su razvili ruski naučnici iz hrskavičnog tkiva morskih životinja: lososa, lignje, raže i ajkule.

ARTROFIŠ je uravnotežen, polikomponentan proizvod. Hidrolizati hrskavice lososa, lignje, raže i ajkule sadržani u ovom kompleksu u lako svarljivom obliku služe kao dodatni supstrat za stvaranje zdravog ekstracelularnog matriksa hrskavice, koji čini osnovu vezivnog tkiva, održavaju normalan sastav i viskoznost sinovijalne tečnosti zgloba. Redovnim uzimanjem Artrofiša održavate zdravlje i doprinosite lečenju bolesti zglobova i kostiju.

ARTROFIŠ

Prirodni morski hondroprotektor za zdravlje zglobova.


Pročitali ste članak:“Bolesti zglobova: šta se dešava i šta treba lečiti“
Mirijam Soldatović-Buneta, Doktor More

AKCIJA

ANTIPARAZIT PROGRAM

AKCIJA

LEPOTA & ZDRAVLJE

AKCIJA

SNAGA MUŠKARCA

Dodaci ishrani

  Multivitamini i dodaci ishrani   Dodaci ishrani. Decenijama su stručnjaci tvrdili da nema potrebe za konzumiranjem multivitamina I dodataka...

Kako zadržati mladost kože?

Mladost kože... "Svetlo moje, ogledalo, reci mi" - ko od nas nije pažljivo zavirio u njegov odraz i sa užasom...

Trepang – morski krastavac

Trepang - morski krastavac. Na dnu slanih mora žive neverovatni bodljokošci. Spoljašnji skelet od hiljada karbonatnih ploča štiti ove sporokrećuće...

Zašto baš mi?

Ako ste sebi postavili pitanje zašto baš ovi preparati u moru suplementacije koja se nalazi na tržištu: 

  • zato što nismo kao drugi, 
  • zato što nam je zdravlje i edukacija ispred profita, 
  • zato što volimo da imamo uz sebe kvalitetne i zdrave ljude, 
  • zato što nam je misija da pomognemo ljudima da shvate šta znači kvalitet i nauka
  • zato je kod nas SNAGA MORA U SVAKOJ KAPSULI!